Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Karlovački oporbeni vijećnici formirali su danas, "partnerstvo za spas grada Karlovca", "krizni stožer" ili "poglavarstvo u sjeni" i pozvali šutljivu većinu građana da "kritiziraju improvizacije HDZ-ove gradske vlasti", rečeno je danas na tiskovnoj konferenciji.


Na konferenciji, sazvanoj simbolično u pet minuta do 12 sati,
vijećnici SDP-a, HNS-a i HSS-a ustvrdili su kako HDZ-ova gradska vlast nije realizirala gotovo ni jedan projekt te su pozvali građane da se sa svojim prijedlozima jave njima da bi "zajedno radili na promjenama na bolje".

Vezani članci Članovi Nacionalnog stožera Mjere produžene uz jednu izmjenu, Capak predstavio rezultate serološkog istraživanja: "Antitijela su pronađena kod 25 posto ispitanika" Alemka Markotić Božinović: "Teško da se sljedeći tjedan mogu očekivati nova popuštanja"

Dario Janković (SDP), kazavši kako je ovo zadnja godina mandata prije lokalnih izbora 2009. godine, istaknuo je da je bilo previše želja i obećanja, a nimalo završenih projekata. 

Pozvavši građane s idejama da dođu u stranku i da se aktiviraju, rekao je da to ne znači da će se morati učlaniti, ako ne žele, već je dovoljno da ukazuju na stvari koje treba mijenjati, te da žele i znaju raditi na tim promjenama.

Po riječima Nikole Vuljanića (HNS), HDZ-ova gradska vlast nije uspješno radila gotovo ništa, već je samo "mijenjala direktore gradskih tvrtaka, tete u vrtićima i pojedine novinare". 

Karlovac je u opasnosti da postane "grad ugodnog življenja" za samo nekoliko desetaka građana koji iz poslova s Gradom izvlače profit, naveo je.

Dodao je kako se nada da u Karlovcu ima dovoljno ljudi koji su se spremni tomu suprotstaviti i slobodno misliti, iako u Karlovcu vlada HDZ-ova represija i politika podobnosti, te zapošljavanja isključivo uz HDZ-ovu člansku iskaznicu.

SDP-ovi vijećnici Mladen Rakočević i Natalija Bukovec Osmičević podsjetili su javnost da je aktualna vlast projekte na kojima se sada radi ili se počinje raditi "naslijedila od prethodne koalicijske vlasti predvođene SDP-om (Ispa, Mala škola, Kranjčevićeva i Tomislavova ulica), a da je "uspjela uništiti" već gotove projekte poput bazena, auto-kampa, stare "oružane" koja je trebala biti stambena zgrada s 42 elitna stana.

Jedini HDZ-ov projekt je ovaj na Baniji, a on kasni već dva i pol
mjeseca.

Obojica HSS-ovih vijećnika Vladimir Benko i Davorin Belavić kazali su na upit novinara da će oni unatoč koaliciji HSS-a s HDZ-om na državnoj razini, do kraja ovoga mandata ostati oporba u Gradu Karlovcu.