Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bozanić brani Reisman:

'Žalimo zbog medijskog linča i zabrinuti smo zbog jednoumlja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je danas u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu kontroverznu američku aktivisticu i komunikologinju Judith Reisman kojoj je, kako je priopćila Zagrebačka nadbiskupija, zahvalio na znanstvenom doprinosu raspravi o spolnom odgoju te izrazio žaljenje zbog 'medijskog linča' kojem je izložena u Hrvatskoj.

"Kardinal je izrazio žaljenje zbog medijskog linča kojem je Reisman izložena u Hrvatskoj te zabrinutost zbog sve veće prisutnosti jednoumlja u javnom prostoru u kojem se sve više mogu prepoznati elementi govora mržnje i isključivosti, osobito spram onih koji drugačije misle", priopćila je Zagrebačka nadbiskupija.

Posebno je izrazio žaljenje što su se u taj neprofesionalan i nedemokratski odnos spram Reisman uključili i neki političari te članovi akademske zajednice, a koji bi morali po naravi svog poziva promicati razvoj ljudskih i demokratskih prava među kojima su i vrlo važna prava na slobodu izražavanja mišljenja i predstavljanja zaključaka znanstvenog istraživanja, kaže se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Čuvari Kristova groba Velika tradicija U Betini se održava običaj čuvanja Kristova groba: Pazi se na svaki detalj, a biti dio toga posebna je čast Slika nije dostupna 'Ne možemo zatvoriti oči' Bozanić objasnio zašto je na Božić govorio o zdravstvenom odgoju

>> Ministarstvo obrazovanja: Reisman htjela narušiti ugled i vjerodostojnost Štulhofera!

Bozanić je zahvalio Reisman na znanstvenom doprinosu društvenoj raspravi o spolnom odgoju u javnim školama.

>> Reisman optužila Štulhofera da je surađivao s pedofilom!

Reisman je kardinala upoznala sa svojim istraživanjima utjecaja koji je na poimanje i vrednovanje ljudske seksualnosti izvršio svojim etički upitnim eksperimentima Alfred Kinsey kao i kasnijim djelovanjem njegov institut, stoji u priopćenju.

Istaknula je da je utjecaj Kinseyeve ideologije vidljiv i u spolnom odgoju koji je uveden u Hrvatskoj, a koji neće djeci i mladima pomoći u njihovom integralnom razvoju, nego koji nameće ideologiju koja ignorira osnovne postavke ljudske antropologije i koji može izazvati mnoge opasne posljedice za razvoj djece i mladih, što pokazuju i statistike iz zemalja u kojima je takav spolni odgoj uveden, kaže se u priopćenju.

Američka autorica i protivnica liberalnog seksualnog odgoja Reisman u Hrvatskoj boravi ovaj tjedan u organizaciji Centra za obnovu kulture i građanske udruge Vigilare. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene