Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žustro na FPZG-u

VIDEO Verbalni sukob Judith Reisman sa studentima, uključio se i dekan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žustro je danas bilo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Gošća je bila Judith Reisman, a tijekom rasprave došlo je do verbalnog sukoba između nje, dijela studenata te dekana fakulteta.

Posljednji dio programa predviđenog za utorak trebala je biti projekcija dokumentarnog filma redatelja Timothyja Tatea pod nazivom 'Kinsey's Paedophiles, Secret History'. No, zbog tehničkih poteškoća film nije prikazan. Razočarani redatelj Tate pozvao je publiku da film pogleda na YouTubeu. Na predavanju Judith Reisman na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti došlo je do verbalnog sukoba između Reisman s jedne strane i dijela studenata, dekana Nenada Zakošeka i predstavnice udruge Nastavnici organizirano s druge strane.

Pročitajte i ovo Ilustracija izvijestila policija Drama nakon sukoba u trajektnoj luci: 25-godišnjak nagovarao muškarca za lažno svjedočenje, pripremio i kuvertu Slika nije dostupna Ne žele na 'bolonju' Prosvjed studenata Fakulteta političkih znanosti

>> 'To je peseudoznanstvenica koja banalizira holokaust, ne dajte joj u Sabor'

Judith Reisman poprilično je oštro reagirala na pitanja koja joj nisu odgovarala. Jednom je prilikom prokomentirala sljedeće. 'Mene su roditelji odgojili u komunizmu tako da znam prepoznati indoktrinaciju', rekla je Reisman na što su neki sudionici izašli s tribine nazvavši njezino predavanje sramotnim i prozvavši je da ništa ne zna o ljudima koji su tamo sjedili te ih stoga nema pravo nazvati indoktriniranima. Na taj potez dvoranom se prolomio pljesak, a u čitavu raspravu uključio se i dekan Fakulteta Nenad Zakošek.

'Molim vas da bude pristojni isto kao što molim naše studente da budu pristojni. Vi njih ne možete nazvati indoktriniranima, ova djeca nisu odrasla u komunizmu, odrasla su u Hrvatskoj. Vi očito ništa ne znate o ovoj zemlji. Pričate o komunističkoj indoktrinaciji, a jedini tko je ovu djecu mogao indoktrinirati jest Katolička Crkva', rekao je Zakošek i postavio je pitanje o njezinom istraživanju koje se velikim dijelom bazira na neuroznanosti. 'Vi imate obrazovanje u komunikologiji, kakvu onda podlogu imate imate za pisanje istraživanja u području neuroznanosti', upitao je Zakošek Reisman.

Dekan je dodao i kako se Hrvatska ne ugleda na SAD te da je u nekim stvarima Hrvatska mnogo razvijenija od njezine zemlje.

Na ulazu na fakultet bila su dva policajca jer je bilo naznaka da će biti prosvjednika, no to se nije dogodilo.

Reisman je kasnije održala konferenciju za novinare gdje je objasnila zašto smatra da je program o spolnom odnosu koji se predaje u hrvatskim školama loš. 'Nekad sam vjerovala u spolni odgoj. Kad sam ja išla u školu, rekli su nam da se na taj način djecu uči prikladnim nazivima dijelova tijela i daju im se osnovne informacije koje će biti veoma korisne. Ali ispostavilo se da nije tako. Dogodilo se da je seksualni odgoj veoma grafičan i nije dizajniran za mozak djece, jer oni ne razmišljaju kritično', rekla je Reisman.

Podsjetimo, dolazak Judith Reisman u Hrvatsku izazvao je brojne kontroverze. Iz Građanske inicijative Glas razuma - Pokreta za sekularnu Hrvatsku ističu zgroženost medijskim najavama da će u prostorima Hrvatskog sabora u četvrtak, 31. siječnja, nastupiti 'američka pseudoznanstvenica Judith Reisman, poznata po tvrdnji da je njemački homoseksualni pokret stvorio nacizam i holokaust'.

Ova, ali i brojne druge udruge sam boravak Judith Reisman u Hrvatskoj ocjenjuju 'vrhuncem višemjesečne kampanje klerikalnih krugova', koji se protive primjeni 4. modula Zdravstvenog odgoja u školama. 'Lažno predstavljena kao znanstvenica, Judith Reisman u Hrvatsku je dovedena da bi znanstvene temelje 4. modula prikazala kao plod 'zločinačko homoseksualno-pedofilskog' rada Alfreda Kinseya', tvrde udruge.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene