Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obnovljena je zgrada Velikog Kaptola u Sisku

Kardinal Bozanić blagoslovio obnovljenu zgradu Velikog Kaptola u Sisku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kardinal Bozanić danas je blagoslovio obnovljenu zgradu Velikog Kaptola u Sisku. Zgradu je Sisačkoj biskupiji donirala Zagrebačka nadbiskupija.

Kardinal Josip Bozanić blagoslovio je danas obnovljenu zgradu Velikog Kaptola u Sisku. Svečanosti su nazočili predstavnici Ministarstva kulture, biskupi Zagrebačke metropolije i svećenici, čelnici Sisačko-moslavačke županije, gradova i općina, predstavnici Srpske pravoslavne crkve, Islamske zajednice i mnogi drugi.

Pročitajte i ovo Dražen Kutleša Papa prihvatio odreknuće Iznenađenje s Kaptola: Kardinal Bozanić odlazi odmah, Kutleša je novi nadbiskup Papa Franjo službeno potvrđeno Velika promjena na Kaptolu: Josip Bozanić odlazi, Papa imenovao njegova nasljednika

„Ovaj događaj ima višestruku važnost - ponajprije ima društvenu važnost jer nakon više desetljaća zapuštenosti zgrada sada ulazi u službu građana, zatim ima i veliku kulturnu važnost jer ta povijesna zgrada predstavlja znak naše kulture na ponos grada Siska, te ima i crkvenu važnost jer se u njoj smješta uprava Sisačke biskupije kao važne institucije. Zgrada postaje trajni znak Crkve u gradu i neka bude na ponos građana i zadovoljstvo vjernika katolika“, rekao je kardinal Bozanić.

Zagrebačka nadbiskupija Sisačkoj je biskupiji darovala zgradu, a zatim donacijom i omogućila njezinu obnovu. Sisački biskup mons. Vlado Košić najavio je da će zgrada biti u funkciji od Nove godine, a u njoj će se nalaziti uredi biskupije, knjižnica sa sakralnim odsjekom, stanovi za biskupe i suradnike te druge prostorije.

Ovim je događajem na treću obljetnicu ponovnog osnutka Sisačka biskupija dobika trajno sjedište.

(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene