Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izrađen nacrt

Karamarko: Uskoro novi zakon o državljanstvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zakon bi trebao riješiti problem osoba koje u Hrvatskoj žive više od deset godina, a ne mogu dobiti državljanstvo.

Ministarstvo unutarnjih poslova izradilo je Nacrt zakona o državljanstvu koji bi trebao riješiti problem osoba koje su zbog ratnih događanja ostale bez državljanstva, izjavio je danas u Saboru ministar Tomislav Karamarko.

Pročitajte i ovo Iskorak u zaštiti životinja - 6 povijesni iskorak Zbog napuštanja životinje možete završiti u zatvoru: "Ljudi bi i vlastitu djecu ostavljali da nema kazne za to" Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode

Ministar je time odgovorio na zastupničko pitanje SDSS-ovca Mile Horvata, koji je upozorio na, po njemu, neizdrživ položaj građana koji u Hrvatskoj žive više od desetljeća, ali po postojećim propisima ne mogu dobiti državljanstvo jer su iz Hrvatske iselili 1991. i nisu regulirali državljanstvo, ili su ih roditelji u maticu rođenih upisali kao državljane BiH.

520 milijuna kuna za autocestu od Ravče do Ploča

Državni tajnik u Ministarstvu prometa Željko Tufekčić izvijestio je, pak, da će se izgradnja dionice autoceste između Ravče i Ploča nastaviti krajem tjedna, da je za to u ovogodišnjem financijskom planu HAC osigurano 520 milijuna kuna. Kazao je i da su radovi bili u zastoju zbog lošeg stanja na financijskom tržištu. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene