Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zakon bi trebao riješiti problem osoba koje u Hrvatskoj žive više od deset godina, a ne mogu dobiti državljanstvo.


Ministarstvo unutarnjih poslova izradilo je Nacrt zakona o državljanstvu koji bi trebao riješiti problem osoba koje su zbog ratnih događanja ostale bez državljanstva, izjavio je danas u Saboru ministar Tomislav Karamarko.

Vezani članci Gužva na cesti Kolona na zagrebačkoj zaobilaznici bila duga čak 25 kilometara: Otkriven razlog gužvi, mogle bi se ponavljati tjednima Nesreća na A3 U sudaru na autocesti A3 kod Popovače jedan automobil završio na krovu, dvije osobe zatražile liječničku pomoć

Ministar je time odgovorio na zastupničko pitanje SDSS-ovca Mile Horvata, koji je upozorio na, po njemu, neizdrživ položaj građana koji u Hrvatskoj žive više od desetljeća, ali po postojećim propisima ne mogu dobiti državljanstvo jer su iz Hrvatske iselili 1991. i nisu regulirali državljanstvo, ili su ih roditelji u maticu rođenih upisali kao državljane BiH.

520 milijuna kuna za autocestu od Ravče do Ploča

Državni tajnik u Ministarstvu prometa Željko Tufekčić izvijestio je, pak, da će se izgradnja dionice autoceste između Ravče i Ploča nastaviti krajem tjedna, da je za to u ovogodišnjem financijskom planu HAC osigurano 520 milijuna kuna. Kazao je i da su radovi bili u zastoju zbog lošeg stanja na financijskom tržištu. (Hina)