Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Burne rasprave u Saboru

Karamarko: Sporazum Tuđman-Izetbegović dugoročno šteti odnosima s BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon ljetne stanke na posao se vraćaju i saborski zastupnici. Od sljedećeg tjedna i za njih počinje radna jesen.

Pred saborskim zastupnicima je puno posla i rasprave će, uvjereni su, zbog niza zakona koje je Vlada predložila biti pod povećalom javnosti. No već su danas počele rasprave oko toga treba li Sabor i pod kojim uvjetima ratificirati sporazum Tuđman-Izetbeković iz '99. godine. Njime se u korist BiH odričemo vrha poluotoka Klek i dva otičića, Velikog i Malog škoja.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati Tomislav Karamarko na općem saboru HDZ-a govorio i o svojoj kandidaturi Karamarko savjetuje vodstvu HDZ-a da osnuje Domoljubnu koaliciju broj dva

'Stvari treba rješavati. Zanimljivije je pitanje zašto to nije do sada rješeneno posebno od onih koji sada prigovaraju da nije dobar? Što nisu ništa napravili da se sporazum promijeni ako nije dobar?', rekao je Josip Leko, potpredsjednik Sabora.

>> 'Oprostite, gdje se može prijaviti kada država vara građane?'

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko još se jednom usprotivio ratifikaciji sporazuma Tuđman-Izetbegović jer smatra kako postoji opasnost da će on dugoročno generirati loše odnose s BiH.

'Možemo postaviti pitanje zašto predsjednik Tuđman nije dao na ratificiranje nakon što ga je potpisao. Prema tome ne mogu odgovoriti jer nisam vodio stranku u to vrijeme', rekao je Karamarko. 'HDZ je protiv ratifikacije dok ekspertne skupine još jednom ne utvrde činjenično stanje. Čekalo se 12 godina i ne vidim razloga da se ne pričeka još godinu dana da budemo na čisto. Mislim da bi stvaranje problema u tom dijelu teritorija, ako ne bude pravično riješen taj problem, definitivno moglo na duže vrijeme generirati loše odnose s Bosnom i Hercegovinom, a to nije interes ni nama ni BiH' dodao je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene