Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Ljutiti građani

'Oprostite, gdje se može prijaviti kada država vara građane?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada RH je putem svog profila objavila da je Državni inspektorat omogućio prijavu povrede propisa putem internet stranica te je pozvala građane da zajedno učine Hrvatsku uređenijom zemljom. Obavijest je dobila niz negativnih komentara.

Vlada je na svom Facebook profilu građane obavijestila kako mogu uputiti prijave o povredi propisa putem interneta. 'Često nas pitate kako prijaviti kršenje propisa i rad na crno. Znate li da je Državni inspektorat omogućio prijavu povrede propisa putem internet stranica? Zajedno možemo učiniti Hrvatsku uređenijom zemljom', glasila je poruka na profilu.

>> Korisnik Facebooka Vladi: 'Evo, snalazim se...Na crno radim. Teško je!'

Obavijest u samo 45 minuta skupila 89 lajkova i 140 komentara, no uglavnom je riječ o negativnim komentarima. Jedan se komentator posebno osvrnuo na to što inspektorat ne odgovara na anonimne prijave. 'A zašto se neće razmatrati anonimne prijave kada je tih najviše. Nitko ne želi izgubiti posao na kojem radi. Ako prijavi anonimno nada se da će se stvari promjeniti na bolje i da će na poslu biti bolje. Ovako definitivno gubi posao. Priče da se neće saznati ime osobe koja prijavljuje možete okačiti mačku o rep jer su kod nas i inspektori korumpirani', napisao je Adam Bašić.

Drugi se komentator zapisao zašto se Vlada malo više ne potrudi da učini zemlju uređenijom. 'Da bi ste hrvatsku učinili uređenijom zemljom,daj se malo više potrudite oko drugi,puno bitnijih stvari,a ne radom na crno,jer zbog vas je i došlo do toga da ljudi rade na crno,jer su im plaće jako male ili ih i ne dobivaju', komentirao je Hrvoje Mandić.

>> Priveden tinejdžer koji je preko Facebooka prijetio Vladi i predsjedniku!

Neki su se osvrnuli i na rad Državnog inspektorata naglašavajući da su do sada imali samo negativna iskustva . 'Znate li vi da kad se nazove državni inspektorat da bi se prijavio subjekt koji radi na crno dobijete odgovor 'Ne možemo tu ništa dok ne budemo znali točan datum i sat kad će se tako nešto događati.' Očito ne znate.', napisao je Zoran Babić, a najviše je lajkova, čak 16 u svega par minuta, prikupio komentar Josipa Zmaića koji je Vladu upitao: 'Oprostite, gdje se može prijaviti kada država vara građane?'.
 
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene