Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mnogi će glasovati za opoziv

TKO ĆE BITI ZA KARAMARKOVU SMJENU?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Karamarko pretrpio je dosad najteži udar partnera iz Mosta.

Mostova zastupnica Ružica Vukovac u srijedu je izjavila da će većina zastupnika Mosta biti ZA smjenu prvog potpredsjednika Vlade. On je, pak, izbjegao sve javne obveze, ali je putem društvenih mreža zahvalio na rođendanskim čestitkama. O svemu se konačno, ali šturo, oglasila i predsjednica i odgovornost usmjerila prema Mostu.

Pročitajte i ovo Ivan Penava, Andrej Plenković Iz minute u minutu "Jamčim da debatni klub gubitnika neće doći do 76 ruku. Nema šanse": HDZ i DP postigli dogovor ili se neki prerano hvale? Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

Stolac do premijera u srijedu je ostao prazan. Tomislav Karamarko nije došao na sjednicu Vlade. Ali, ni kasnije na događaj, na kojem je bio najavljen. Ispričao se da ima obaveza. U Vladi tvrde - ranije preuzetih, ali i obiteljskih. Rođendanski dar mu je bio hladan tuš Mosta.

'Velika većina će glasati protiv povjerenja, međutim, činjenica je da svaki dan dolaze neke nove informacije i zato nam je teško donijeti odluku već danas, pa vam je priopćiti', rekla je Ružica Vukovac, saborska zastupnica Mosta.

Oglasio se i Karamarko, na Facebooku. I zahvalio na čestitkama. 'Hvala vam svima na prekrasnim rođendanskim čestitkama koje me iznova uvjeravaju da se rad i predanost uvijek isplate. Pa ipak, od svih čestitki koje sam danas primio, jedna mi je bila najslađa - ona moje male Kate koja je danas prvi put propuzala. Ona je, uz Lanu i Martina, moj najveći blagoslov i najljepši poklon kojeg roditelj može poželjeti', napisao je Karamarko.

Kakav mu poklon priprema Most - zanima i predsjednicu. 'Na Mostu je da odluči, a u unutarkoalicijske odnose neću ulaziti', kazala je Kolinda Grabar Kitarović. Miro Bulj i Maro Kristić su prelomili - bit će za smjenu. Juro Martinović protiv. Neki drugi kažu - odluka još nije pala.

Za smjenu Karamarka, od 151 zastupnika šef oporbe ima sigurnih 65. Nagađa se da bi mogao pridobiti i druge, koji nisu podržali proračun. Karamarko ima podršku 61 zastupnika. A nije ih se izjasnilo još 25. S odlukom čekaju i drugi HDZ-ovi partneri - HSLS i HSS.

No, uspije li Milanović okupiti svu oporbu - za rušenje Karamarka nedostajat će mu tek nekoliko Mostovih zastupnika. U HDZ-u nas uvjeravaju da od toga neće biti ništa. U teoriji - premijer umjesto smijenjenog člana Vlade može predložiti zamjenu. Ali opoziv Karamarka - vjerojatno bi značio nove izbore.

U petak - doznajemo - Vlada bi trebala održati telefonsku sjednicu i zauzeti stav o prvom potpredsjedniku vlade. Teško je procijeniti kakav će biti, budući da je čine i šestero Mostovih ministara, te potpredsjednik Božo Petrov.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene