Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko najavio je na današnjem sastanku s urednicima hrvatskih medija u Valbandonu kako će zaustaviti curenje informacija iz policijskog sustava.


'Uspio sam to učiniti dok sam bio u SOA-i, pa ne vidim zašto ne bih i u MUP-u', istaknuo je ministar Karamarko. Dodao je kako su mediji i MUP na istoj strani, te da želi unaprijediti suradnju i stvoriti partnerske odnose s medijima. Ministar unutarnjih poslova također je naglasio kako mu smeta senzacionalizam u medijima jer on ne pridonosi dobrim odnosima policije i novinara, ali je istaknuo kako postoji i mnogo primjera dobre suradnje i pomoći kod otkrivanja kaznenih djela. Govoreći o konkretnim slučajevima curenja informacija iz MUP-a, ravnatelj policije Oliver Grbić izvijestio je kako su dosad suspendirana dva djelatnika zbog sumnje na odavanje podataka. Objasnio je kako se radi o dodvoravanju dijela policijskog menadžmenta s određenim namjerama, a riječ je uglavnom o osobnoj promociji.

Vezani članci Oštećeni automobil u zagrebačkoj ulici Sveti Duh 09 Vlasnici traže očevice: U Zagrebu slupao pet automobila pa pobjegao s mjesta nesreće Slika nije dostupna Brza reakcija DORH-a nakon prozivke Jadranke Kosor: I novinari idu na ispitivanja!

Zamjenik ravnatelja policije Dražen Vitez osvrnuo se na izvještaje o navijačkom nasilju te naglasio da postoje primjeri kada se u medijima izgrednici prikazuju u ne tako lošem svjetlu. Ministar Karamarko kazao je i kako se nada daljnjoj pomoći medija u provedbi nacionalnog programa sigurnosti na hrvatskim prometnicama te je izrazio zadovoljstvo ovogodišnjim rezultatima, jer je, u odnosu na prošlu godinu, u prometu do 10. rujna ove godine bilo 120 poginulih manje.

Sastanak s urednicima hrvatskih medija čelništvo MUP-a je organiziralo u sklopu niza aktivnosti tijekom ovoga mjeseca, kojima se obilježava i slavi Dan policije, 29. rujna, na blagdan svetog Mihovila, zaštitnika policije. (Hina)