Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rusija je napala 'curenje' informacija sa sastanka Vijeće sigurnosti o Siriji održanog iza zatvorenih vrata pozivajući na oduzimanje akreditacija za kretanje po zgradi UN-a kako diplomatima tako i novinarima koji su objavili povjerljive podatke.


Ruski veleposlanik pri UN-u Vitalij Čurkin razljutio se što su neki diplomati prenijeli Reutersu da je posrednik UN-a i Arapske lige Lahdar Brahimi kazao članicama Vijeća sigurnosti da je sirijski predsjednik Bašar al Asad prihvatio Brahimijev plan za prekid vatre tijekom islamskog blagdana Kurban bajrama.

'Sramota je što netko prenosi informacije ili dezinformacije Reutersu iz prostora Vijeća sigurnosti. To je skandalozno i već smo to i ranije viđali. Nadam se da su dobro plaćeni', kazao je Čurkin novinarima.

>> Rusija: Donji dom parlamenta prihvatio proširenje pojma veleizdaje

Reutersov glasnogovornik kazao je da se u slučaju toga izviješća Reuters držao najviših profesionalnih standarda te da je tekst točan i uravnotežen i da Reuters ostaje uz njega. Čurkin je kazao kako je Rusija od tajništva UN-a tražila istragu slučaja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Vezani članci Koronavirus u Rusiji, ilustracija Situacija sve gora: U Rusiji pao rekord u dnevnom broju umrlih od korone Nesreća (Foto: Screenshot/YouTube) Pretrčavala cestu bez osvrtanja i izletjela pred auto kao muha bez glave