Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prekrižili fašizam i nacizam

Karamarko: Nećemo dozvoliti da nas zovu zločinačkom organizacijom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Karamarko u nedjelju je u Rijeci ustvrdio kako neće nikome dopustiti da njegovu stranku naziva zločinačkom organizacijom.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u nedjelju je u Rijeci nazočio svečnosti obilježavanja 25-te obljetnice osnutka te stranke u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji i poručio da je HDZ najveća, najjača i najvažnija hrvatska stranka u povijesti, koja je uspjela ostvariti neovisnu hrvatsku državu te da je drugi povijesni zadatak te stranke vraćanje dostojanstva i časti hrvatskom narodu i državi te borba za kvalitetan život u domovini.

Pročitajte i ovo Preminuo Ivo Jelić Ivo Jelić Preminuo bivši saborski zastupnik i prvi predsjednik HDZ-a u Dubrovniku Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković "Za sve izazove" USKORO UŽIVO Izbori su sve bliže: HDZ predstavlja svoj izborni program

Istaknuo je da mnogi nisu htjeli hrvatsku državu i da se to ne smije prešućivati, da je je HDZ nazivana strankom opasnih namjera, jer su u toj stranci htjeli svoju državu, da Hrvatska izađe iz okova jednostranačja i komunizma i da pripada zapadnom svijetu.

Karamarko je kazao da je bilo i „onih iz naših redova“ koji su htjeli iskoristiti domoljublje ljudi i energiju naroda da bi se materijalno osigurali, da i o tome treba otvoreno razgovarati, ali da treba znati da su to činili pojedinci.

Nećemo dozvoliti da nas zovu zločinačkom organizacijom, poručio je, naglasivši da je "prava zločinačka organizacija ona koja je i danas na temeljima jednopartijskog sustava i kulta ličnosti, koja nije prekrižila prošlost prije 90-tih i ne može se otkloniti od totalitarizma".

'Nacionalna sigurnost Hrvatske je ugrožena'

Davno smo prekrižili fašizam i nacizam, a kao što smo antifašisti i antinacisti, mi smo i antikomunisti, istaknuo je Karamarko dodajući da je HDZ distanciran od svakog totalitarizma.

U nastavku je rekao da se HDZ nema zbog čega ispričati te da se neće ispričavati zbog stvaranja hrvatske države, a da oni koji su krali, bili u korupciji i kriminalu, danas za to odgovaraju i da pravna država rješava takve slučajeve.

Također je rekao da „kvantum svih kriminalnih djela koja se mogu pripisati u HDZ-u nije ništa u odnosu na ono što su načinili drugi i da će vrijeme pokazati tu veliku istinu.“

Govoreći o rezultatima HDZ-a na nedavnim prijevremenim lokalnim izborima, Karamarko je rekao da „bijela i plava boja polako ovladavaju Hrvatskom“, da još u nekim jedinicama predstoji drugi krug te da očekuje da će HDZ osvojiti 50 do 60 posto gradova i općina i „pokazati im što ih čeka na parlamentarnim izborima.“

Komentirao je ocjene iz SDP-a da suradnja HDZ-a s Bavarskim institutom ugrožava hrvatsku pamet i nacionalnu sigurnost, ocijenivši da su „zdrava pamet i nacionalna sigurnost ugroženi svakim danom njihove vlasti.“

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Primorsko-goranske županije Oleg Butković rekao je da se „mit o crvenoj županiji rasplinjava“ te da „“danas u polovici županije vlada plava boja, a nakon parlamentarnih izbora će čitava poplavjeti.“

Ocijenio je da je pobjeda HDZ-a na prijevremenim lokalnim izborima u Rabu dijelom i rezultat nerada SDP-a te je ukazao, na, kako je rekao, niz neostvarenih projekata u županiji tijekom posljednjih godina.

Poručio je županu Zlatku Komadini da ne prebacuje odgovornost za neuspjehe na izborima, primjerice na Rabu, na premijera Milanovića, kao i kad se donosi „neka odluka protiv Gorskog kotara“. Svi ste vi jedna stranka, donosite odluke u toj stranci i morate preuzeti odgovornost za takve odluke, naglasio je.

Butković je, među ostalim, prozvao je i saborskog zastupnika SDP-a Željka Jovanovića, upitavši gdje su on i njegova pravda sada, kada se u Rijeci „dižu cijene grijanja i udara po građanima.“ (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene