Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predložili ga za ministra branitelja

Brkić: Imam podršku cijele Domoljubne koalicije i MOST-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a izjavio je u ponedjeljak da će za novog ministra branitelja predložiti Milijana Brkića, glavnog tajnika HDZ-a.

Prošlo je tri tjedna otkako je Mijo Crnoja podnio ostavku na mjesto ministra branitelja. U ponedjeljak je predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade, Tomislav Karamarko izjavio kako će HDZ kao svoj prijedlog za novog ministra branitelja predložiti Milijana Brkića.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko Nju posebno pamti Tomislava Karamarka pod prozorom iznenadilo poznato lice: "A nadao sam se dobrom danu" Slika nije dostupna Maras: 'Držim fige da Vaso Brkić postane ministar branitelja. Go Tim'

'Mi smo danas dogovorili, odlučili, da ćemo gospodina Milijana Brkića, glavnog tajnika HDZ-a, predložiti za ministra branitelja i ja sa zadovoljstvom to priopćavam', rekao je Karamarko pri samom kraju odgovaranja na novinarska pitanja u ponedjeljak navečer u Varaždinu prije početka obilježavanje 26. obljetnice osnivanja HDZ-a Varaždinske županije.

Na prethodno novinarsko pitanje kako Herman Vukušić i Josip Jurčević mogu biti savjetnici u Ministarstvu branitelja, koje u ovom trenutku nema ministra, Karamarko je odgovorio da će sada stići novi ministar i da će se vidjeti što će se dogoditi po pitanju savjetnika.

'Stranka je tako odlučila i ja ću to zbog toga napraviti', rekao je Milijan Brkić na pitanje novinara kako to da je pristao na prijedlog da bude imenovan ministrom branitelja, nakon što je zamrznuo svoj saborski mandat 'kako bi se u potpunosti posvetio poslovima u stranci'. Dodao je kako ima podršku cijele Domoljubne koalicije i MOST-a, a na pitanje 'ima li podršku branitelja istaknuo je kako se 'nada da ima, jer je i sam bio branitelj tijekom cijelog Domovinskog rata'. Brkić je istaknuo kako je jako počašćen što je odabran za tako važnu funkciju, te da se nada da će biti potvrđen u Saboru. Na činjenicu da tri tjedna nije imenovan ministar branitelja, Karamarko je mišljenja da to nije problem te da je on isključivi 'krivac' za to. Kaže da je obavljao puno razgovora i da je bilo puno kontakata i konzultacija te da je sada stvar 'prelomljena'.

Na novinarsko pitanje postoji li problem u komunikaciji s braniteljima odnosno braniteljskim udrugama, Karamarko kaže da nema problema, a da će do sastanka doći kada oni to zatraže. Dodao je da premijer ima brojne obveze poput današnje u Londonu, ali kada se vrati da nema problema za dogovor oko sastanka, pogotovo sada kada je riješeno pitanje novog ministra.

Podsjetimo, oko takvog se scenarija već ranije nagađalo u medijima, posebno nakon što je Milijan Brkić zamrznuo svoj mandat saborskog zastupnika. O razlozima takve odluke Milijan Brkić isprva nije htio govoriti, no kasnije je rekao kako je to napravio jer 'se maksimalno želi posvetiti radu u HDZ-u'.

'Operativac sam i volim operativno raditi, što ne znači da posao u Saboru nije operativan ili zahtjevan, ali da bi stranka mogla funkcionirati ja sam se odlučio, kao i prije tri godine, svoj mandat stavit u mirovanje kako bih se maksimalno posvetio radu u stranci. Nisam toliko sposoban, kao neki, obavljati tri funkcije odjednom', rekao je Milijan Brkić novinarima nakon sastanka Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta odgovarajući na pitanja zašto odlazi iz Hrvatskoga sabora te zašto je zamrznuo svoj saborski mandat.

Mijo Crnoja podnio je ostavku nakon manje od tjedan dana na ministarskoj dužnosti, a do svega je došlo nakon optužbi za izbjagavanje plaćanja poreza, zatim da novac koji je dobio iz povlaštenog kredita za branitelje nije iskoristio za izgradnju kuće, a među optužbama se spominjala i ona o navodnom nasilnom ponašanju prema drugim građanima.

Crnoja je odbacio sve optužbe rekavši kako ostavku podnosi, jer 'ne želi biti uteg Vladi'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene