Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne želi biti uteg Vladi

Ministar branitelja Mijo Crnoja podnio ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon manje od tjedan dana na funkciji, ministar branitelja Mijo Crnoja podnio je ostavku.

Ministar branitelja Mijo Crnoja podnio je ostavku.

Pročitajte i ovo Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano" Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno"

Nakon manje od tjedan dana na ministarskoj funkciji, ministar branitelja Mijo Crnoja podnio je ostavku.

'Predočio sam sve dokumente vladi i pravnim ekspertima koji su ocijenili da nemam nikakve krivice koju mi stavljate na teret, međutim ne želim biti uteg vladi, ne želim biti problem zbog čega hrvatska Vlada ne bi uspjela i hrvatska država krenula nabolje, i premijeru Oreškoviću dao sam ostavku', rekao je Crnoja te je pozdravio sve hrvatske branitelje. Na novinarska pitanja nije htio odgovarati. Uz njega su bili njegovi savjetnici Herman Vukušić i Josip Jurčević.

Sljedećih dana vidjet ćemo tko će biti novi ministar, no zadnja dva dana napravljena je velika politička šteta.

Sastanak u Banskim dvorima o Crnoji jučer je trajao 11 sati, a danas je počeo oko 15 sati i trajao je do večeri.

Dva dana maratonskih razgovora

Odluka je pala nakon višesatnih sastanaka koje je premijer Tihomir Orešković, imao s Crnojom, ali i potpredsjednicima Vlade Tomislavom Karamarkom i Božom Petrovom te pravnim stručnjacima.

Jučerašnji sastanci, koji su trajali 11 sati, uslijedili su nakon niza skandala koji su isplivali na površinu, a tiču se sada već bivšeg ministra. Nastavili su se danas nakon prve sjednice nove Vlade.

Podsjetimo, dvije najveće stavke za koje ga se u javnosti tereti jesu da je izbjegavao plaćanje prireza te da novac koji je dobio iz povlaštenog kredita za branitelje nije iskoristio za izgradnju kuće.

Kao adresu stanovanja prijavio je samoborsku adresu na kojoj se nalazi tek drvena baraka.

Popis optužbi koje se nabrajaju posljednjih dana je uistinu dugačak, pa se među njima spominje i nasilno ponašanje prema drugim građanima.

Tijekom današnje sjednice Sabora oporba je pozvala premijera Tihomira Oreškovića da smijeni ministra branitelja Miju Crnoju te tako 'izbjegne vlastitu blamažu i sramotu'. Oporba je predsjedniku Sabira predala i zahtjev za opoziv ministra branitelja. Potpisao ga je 51 saborski zastupnik.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene