Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Treba vratiti hrvatstvo'

Karamarko: Koalicija sa srpskim strankama je ponižavajuća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U stranku treba vratiti hrvatstvo, izbaciti kriminal i lopovluk. Stranka se mora vratiti učenju dr. Franje Tuđmana i ozračju kakvo je vladalo devedesetih godina, ne da se vratimo u prošlost, nego oživimo duh zajedništva kakav je vladao u to vrijeme.

Ne smijemo se bojati reći da smo hrvatski nacionalisti. U Kumrovcu se danas pleše žikino kolo i razvlače petokrake zvijezde pod kojima se 'gazio' Vukovar. I protiv toga se trebamo boriti - poručio je kandidat za predsjednika HDZ-a Tomislav Karamarko stranačkim kolegama u Karlovcu, koji su na gradskoj i županijskoj razini odlučili upravo njemu dati povjerenje na predstojećem Saboru stranke.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

Odgovorio je i na pitanje hoće li u buduće HDZ-a ponovno koalirati sa srpskim strankama.- Za mene je ta koalicija bila ponižavajuća. HDZ-ova Vlada financirala je obnovu četničkih spomenika, poput onog u Srbu gdje je iz vlaka izvučeno 200 nevinih osoba i ubijeno - rekao je Karamarko.

>> 'Famozna borba protiv korupcije počela je mojim dolaskom u MUP'

Osvrnuo se i na aktualnu stranačku kampanju.- Svjedoci smo šestomjesečnog trajanja kampanje. I to je jedna od pogrešaka vrha vlasti. Po tome ćemo se tek na jesen moći početi ozbiljno baviti budućim lokalnim izborima. Što će se dogoditi ako naši 'crveni prijatelji' raspišu izbore u siječnju, na što imaju pravo.

Već se šest mjeseci valjamo po blatu, zabavljamo hrvatsku javnost, ali i vlast našim unutarstranačkim izborima - napomenuo je Karamarko i pitao zašto vrh stranke nikada nije objasnio zašto su izgubljeni izbori, priznao poraz i čestitao pobjedniku.- Pogrešno je bilo što se kampanja individualizirala. Na plakatima je bila samo prva persona stranke, a nitko ne može personalizirati stranku i pobjediti. To je mogao samo dr. Franjo Tuđman - rekao je Karamarko. (VLM Agencija)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene