Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Haški sud odobrio Tuđmanu razgovor

'Karadžićevoj obrani neće koristiti razgovor'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši ravnatelj Hrvatske izvještajne službe (HIS) Miroslav Tuđman potvrdio je u Zagrebu da je pod subpoenom Haaškog suda razgovarao s pravnim savjetnikom bivšeg predsjednika Radovana Karadžića, Peterom Robinsonom te da, po njegovu mišljenju, Karadžićeva obrana neće imati koristi od toga razgovora.

'Ja sam pod obvezujućim nalogom razgovarao danas s predstavnikom Karadžićeve obrane. O sadržaju razgovora ne mogu govoriti jer za to nemam dopuštenje. Jedino mogu reći da, po mom mišljenju, Karadžićeva obrana nema koristi od tog razgovora', rekao je Tuđman u telefonskoj izjavi za Hinu.

Potvrdio je da je na razgovoru bio predstavnik državnih institucija jer se razgovaralo o povjerljivim podacima, ali je rekao da njegov identitet ne može otkriti.

Tuđman je potkraj prošlog tjedna potvrdio da ga je vlada oslobodila čuvanja državne tajne, ali ne u potpunosti, nego samo za ograničen broj pitanja.

Haaški sud je u srpnju izdao Miroslavu Tuđmanu obvezujući nalog, odnosno subpoenu, za razgovor sa zastupnicima Karadžićeve obrane koja smatra da je on, kao nekadašnji ravnatelj HIS-a, znao za krijumčarenje oružja Bošnjacima tijekom rata u BiH. ICTY tereti Karadžića, bivšeg vođu bosanskih Srba, za genocid i druge ratne zločine počinjene od 1992. do 1995. u BiH. (Hina)

 

Pročitajte i ovo Milorad Dodik obrana želi Schmidtovo svjedočenje Nastavljeno suđenje Dodiku, a on poručio: "Ovo je namješteni politički proces" Iris Žerić, koordinator kampa Lipa Migrantski kamp Lipa Nakon što je razbijen krijumčarski lanac koji je zarađivao milijune eura Dnevnik Nove TV doznao što se događa u kampu pored granice s Hrvatskom: "Ima ih na svakom koraku"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene