O računu kardinala Josipa Bozanića u Vatikanskoj banci, Kaptol je i danas odlučio šutjeti.


Nakon što je Nova TV jučer poslala upit o računu kardinala i nadbiskupa zagrebačkog Josipa Bozanića na na kojem se nalaze milijuni, s Kaptola su nam usmeno najavili priopćenje koje je trebalo stići danas, no danas su se ipak predomislili.

Ostaje tako neodgovoreno koliko novca i u čije ime kardinal drži na računu Vatikanske banke. Poznato je tek da zajedno s petoricom kolega iz Kardinalske komisije ima ukupno 3 milijuna i 400 tisuća eura depozita odnosno oko 25 milijuna kuna.

Vezani članci Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić Bozanić na polnoćki uputio snažne poruke: "Nitko nije isključen iz Božića. Razumno, pravedno i pobožno živimo u sadašnjem svijetu" Josip Bozanić i Mijo Gabrić (Foto: Pixell) Oštetili su Crkvu za 50 mil. eura: Bozanić smijenio najmoćnijeg financijaša Kaptola i raspustio Zbor prebendara

Vatikanska banka slovi za jednu od najtajanstvenijih financijskih institucija na svijetu čije poslovanje nije transparentno, a protiv takve prakse pobunila su se i dvojica pape, Benedikt XVI i papa Franjoj nastojeći je reformirati. Zbog toga je banka dobila i nadzornike među kojima je upravo Bozanić.

Ivica Maštruko, bivši veleposlanik pri Svetoj Stolici, ocijenio je kako je novac na Bozanićevom računu moguće uplaćen od donatora i pojedinaca za određene projekte a "kardinal ga čuva". Inače, naša država ne zna koliko se novca iz Hrvatske slijeva u Vatikansku banku, taj podatak nema nitko zbog - bankarske tajne.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju