Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Depozit nadzornika

Bozanić u moćnoj šestorki koja u Vatikanskoj banci drži milijune

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kardinal Josip Bozanić i još pet nadzornika Vatikanske banke u toj instituciji imaju deponirano oko 25 milijuna kuna. Na Kaptolu su neslužbeno za Tportal potvrdili da nije riječ o privatnom novcu zagrebačkog nadbiskupa.

Prema godišnjem izvještaju Vatikanske banke, potkraj 2016. šestorica članova odbora Instituta za religijske poslove (IOR), kako glasi službeno ime banke, među kojima je i kardinal Josip Bozanić, imali su u toj instituciji deponirano ukupno oko 25 milijuna kuna.

Ne precizira se pritom kolika je pojedinačna vrijednost depozita nadzornika pa tako nije poznato koliko iznosi Bozanićev dio u banci.

Pročitajte i ovo Victor Manuel Fernandez Podigao prašinu Htio je pomoći: Vatikanski kardinal osim poljupca slikovito opisao i - muški i ženski orgazam Zagrebački nadbiskup Josip Bozanić i Ivana Petrović (Foto: Dnevnik.hr) Ekskluzivno za Dnevnik Nove TV Kardinal Josip Bozanić o pedofiliji u svećeničkim redovima: "Svatko tko nešto dozna neka odmah prijavi"

Na Kaptolu kažu da se ne miješaju u poslove Vatikanske banke te za sve odgovore upućuju na Vatikansku banku, no neslužbeno su za Tportal potvrdili da nije riječ o privatnom novcu nadbiskupa zagrebačkog, kardinala Josipa Bozanića.

Stotinjak zaposlenika banke ima vrhovno nadzorno tijelo u Kardinalskom odboru, koji čini pet članova te predsjednik. Članovi odbora imaju petogodišnje mandate i mogu biti ponovo imenovani, a od 2014. jedan je od članova i kardinal Josip Bozanić.

Prema godišnjim izvješćima Vatikanske banke, šestorica članova odbora imala su u Vatikanskoj banci 2014. deponirano 2,3 milijuna eura, što je godinu kasnije poraslo na 3,2 milijuna, da bi lani doseglo iznos od 3,4 milijuna eura.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene