Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi dan na slobodi

Kapetan Dragan: Hrvatska je dobila šamar!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, nakon puštanja iz pritvora dao je intervju za srbijanske medije i okomio se na Hrvatsku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sud je odlučio da je sve po zakonu Kapetan Dragan ostaje u australskom zatvoru Slika nije dostupna Bošnjakinja optužila Vasiljkovića VIDEO: 'Kapetan Dragan me silovao šest ili sedam puta'

'To je veliki šamar za Hrvatsku, ali su oni tu ponižavajuću odluku i zaslužili. Jurili su me, iako su znali da ništa od onoga što su napisali u optužnici nije istina. Nadam se da će naučiti lekciju', rekao je za Večernje novosti Vasiljković te dodao kako je njegova osobna pobjeda i pobjeda srbijanske zajednice u Australiji.

>> Kasnila žalba: Kapetan Dragan pušten iz zatvora

>> 'Želimo znati zašto niste koristili naše argumente i uložili žalbu'

'Nema sumnje da će ovo imati efekte i na međunarodnom nivou, pa Srbi u Australiji neće više morati da se skrivaju od nepravedne hrvatske potere. Moći će ponosno da dignu glavu, znajući da su nevini. A za to zadovoljstvo bih u zatvoru proveo i deset godina, ako treba', ističe kapetan Dragan. Dodao je kako je i 'kao Srbin jako sretan, jer presuda australijskog suda znači da više nijedan naš čovjek neće biti izručen Hrvatskoj, pošto je tamošnji pravni sustav sada službeno proglašen korumpiranim i šovinističkim.'

U pritvoru širio utjecaj i imao sve privilegije

Vasiljkovića, podsjetimo, Hrvatska tereti za ratne zločine i ubojstva hrvatskih civila u takozvanoj 'Srpskoj krajini' u periodu od 1991. do 1995. godine, a od 2006. godine, kada je uhićen na osnovu hrvatske međunarodne tjeralice u Australiji, nalazi se u tamošnjem pritvoru. Njegovu žalbu, u kojoj je naveo kako mu se u Hrvatskoj neće pošteno suditi jer je Srbin, australski Vrhovni sud je usvojio i jučer je pušten iz pritvora. Hrvatska je, u svemu tome, zakasnila s žalbom na odluku suda i sada proziva australsko državno odvjetništvo za nereagiranje na odluku Vrhovnog suda.

No, kapetan Dragan je u svojem intervjuu za Večernje novosti otkrio i koliko 'teško' mu je bilo u pritvoru. 'Uspio sam se i tamo prilagoditi, imao sam ozbiljan utjecaj i u zatvoru, sve privilegije koje neko može imati. Puno su mi pomogli naši ljudi, koji su sakupili više od milijun dolara, svakodnevno dolazili, vodili borbu u medijima. Ovo je prvi put da je srbijanska zajednica u Australiji uspjela napraviti značajan politički utjecaj', zaključio je Vasiljković.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene