Produženi vikend započeo je velikim gužvama na cestama. I u večernjim satima gust je promet na većini cesta u smjeru mora i unutrašnjosti, a povremeno se vozi u kolonama uz zastoje.

Galerija


Produženi vikend očekivano je stvorio velike gužve na cestama prema moru. Na autocesti se na više mjesta vozi u kolonama, sporije i s velikim zastojima.

Gužve manje u večernjim satima

Vezani članci Gužva (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Prometna prognoza za produženi vikend: Pogledajte kada se očekuje jačanje prometa i gdje će biti najveće gužve Počeo produženi vikend: Vrhunac gužvi očekuje se u subotu ujutro (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Promet za produženi vikend: Prometne nesreće, zastoji, kolone... a najveće gužve tek slijede

U večernjim satima situacija je nešto bolja. No, i dalje je vrlo gust promet prema moru i prema unutrašnjosti. Zastoja ima na pojedinim točkama autocesti A1 gdje se vozi u kolonama. Gužve se očekuju u nedjelju, ali i u ponedjeljak zbog obilježavanja Oluje i Sinjske alke, javio je reporter Dnevnika Nove TV Dalibor Špadina.

Kada je idealno vrijeme za put?

Idealno vrijeme za put prema moru, s obzirom na gužve, je u večernjim satima. Što se tiče povratka s mora, idealno vrijeme bi bilo u ponedjeljak prijepodne. Iz HAK-a ponavljaju upozorenje – ne vozite umorni i obavezno držite sigurnosni razmak, jer je i to vrlo često uzrok prometnih nesreća.

Podsjećamo i na nove kazne koje su na snazi od 1. kolovoza.

Kako je za DNEVNIK.hr javio čitatelj vožnja od Zagreba do Karlovca autobusom jutros je trajala čak dva i pol sata.

Dodatne gužve na prometnicama stvarale su tijekom dana i prometne nesreće te suženi kolnici uzrokovani radovima na cesti.

HAK moli vozače za strpljenje i apelira na oprez za volanom.