Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upali u krivu kuću

Kao u lošem akcijskom filmu - kakav dvostruki gaf zagrebačkih policajaca!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevjerojatan gaf zagrebačke policije. Interventna policija - u punoj ratnoj spremi - oboružana štitovima i ovnom za razvaljivanje vrata - poslana je na pogrešnu adresu. I to dva puta.

Prvo je umjesto kriminalca - stigla pred vrata umirovljenika, a potom su priveli krivog muškarca. Pravi počinitelj uhvaćen je poslije - na potpuno drugoj adresi. Iz trećeg pokušaja.

Bilo je kao u akcijskim filmovima. Stigli su u dva kombija. I naoružani do zuba. Opsjeli su kuću u Gajnicama. Na Veliki četvrtak. Usred bijela dana. No, umjesto opasnog kriminalca na nišanu su, u stvari, imali umirovljenike. Da stvar bude gora, na toj - pravoj - adresi priveli su krivu osobu.

Nesretni je čovjek za Dnevnik Nove TV ispričao kako je sve izgledalo, kako su ga htjeli uhititi.
'Kad je rekao da raširim noge, čišćenje takozvano, onda sam kleknuo. Glavu dolje! Glavu dolje!, vikali su. Pogledao sam ga i oni su rekli to nije naš čovjek, ali su me odveli svejedno', kazao je Nediljko Franić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Škola pod opsadom Uhićena tinejdžerica: Nožem izbola tri osobe u srednjoj školi Na parkiralištu Doma zdravlja u Šestinama automobil naletio na pješakinju Jeste li što vidjeli? Policija moli svjedoke za pomoć: Automobil naletio na pješakinju u Šestinama

VIDEO Policajac ustrijelio muškarca: 'Mislio sam da držim elektrošoker, a ne pištolj'

Sve su shvatili, kaže, prekasno kad su ga već zavezali lisicama za koje nisu imali ključeve.
Privedeni pa pušteni Nediljko danas poručuje kako mu se za to nitko nije ispričao.

'Oni su mene zamijenili za traženu osobu, ali su me odradili brzopotezno. Dvije duge, jedna kratka cijev, dvije na leđima, treća na glavu. I vezali me tvrdim lisicama i sproveli u Heinzelovu. Sličim na njega, al nisam on. Kako? Ja sam 1.82 metra, čovjek je 1.95 metara. Al' smo krupni obojica. Ja sam čovjek od 50 godina, a lik je mlađi od mene. S obzirom da smo mi ljudi slični, takvih nas je pun grad', kazao je Nediljko.

Vlasnik kuće u kojoj Nediljko s njim živi i u kojoj se sve odvijalo je u šoku.

U policiji priznaju grešku i poručuju imali su krivu informaciju. Interventnu pod punom ratnom spremom poslali su jer su hvatali osumnjičenika za pljačku pošte koji je pritom razoružao i zaštitara. Na kraju je uhićen, al na trećoj adresi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene