Gradske vlasti građanima su uputile kratki apel, a neki se stanovnici Slavonskog Broda zbog slabog pritiska vode već sada ne mogu ni tuširati. Ne smiju ni zalijevati vrtove niti prati automobile i ceste.


Hrvatsku i danas trese val vrućina. Dok se građani diljem Hrvatske nastoje na sve načine rashladiti - stanovnicima Slavonskog Broda i okolnih općina prijeti nestašica vode. Građani koji redovito plaćaju svoje račune, zbog slabog pritiska, u nekim se selima ne mogu ni tuširati.

Slab pritisak stvara probleme

Vezani članci Slavonski Brod - 4 Sedmi grad po veličini u Hrvatskoj živi u dvije krajnosti: Od bajkovitih likova do nimalo bajkovitih problema koji traju već više od desetljeća Očevid u obiteljskoj kući u Ruščici - 3 Sin ubio oca: Policija u obiteljskoj kući pronašla mrtvog muškarca, ubojica ubrzo uhićen

Slabi pritisak stvara probleme i vlasnicima autopraonica.

„Čim su malo veće temperature i suše, odmah se malo smanji pritisak što stvara promet svima pa tako i nama“, kaže Goran Jerković, vlasnik autopraonice.

Sve to stvara i financijske gubitke, a osobna higijena može postati problem. Građani Slavonskog Broda su, ne čudi, ljutiti.

„To je posljedica neodržavanja kvalitetnog to je posljedica toga što recimo imali smo i poplave zašto nisu kanalizacije očišćene, u vodu mislim da se slabo vodi računa o tome da se održava kvaliteta vode koja je bila i dosad“, kaže Zvonimir Milišić, Slavonski Brod

Apel gradskih vlasti

Gradske vlasti građanima su uputile kratki apel. "Kako ne bi došlo do većeg problema, TD Vodovod ovim putem moli sve korisnike vodnih usluga da kontroliraju potrošnju vode iz vodoopskrbnog sustava te da ju ne koriste za zalijevanje vrtova i travnjaka, pranje automobila i prometnica", poručuju iz gradskog vodovoda.

Problem opskrbom vodom tek je kap u moru problema s kojima žive mještani Broda.

Na poziv osnovnoškolaca koji su snimili dokumentarni film na temu zagađenja zraka - Brod šalje poziv upomoć. Posjetila ih je i predsjednica.

„Razgovarali smo s njom o zagađenju o rafineriji, predsjednica je rekla da ona nema tu izvršnu vlast kojom ona može napraviti poboljšanje“, kaže autor filma Hrvoje Birtić. Ona je rekla da će ona pokušati sve što je u njezinoj moći.

Dok se jedni nadaju boljim danima, drugi sumnjaju da će se u Slavonskom Brodu skoro dogoditi kakve nove promjene. A dotada, ne smiju zalijevati vrtove niti prati automobile i ceste. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr