Skulptura kod Hendrixova mosta u Zagrebu
Skulptura kod Hendrixova mosta u Zagrebu Foto: Čitateljica

Kod Hendrixova mosta u Zagrebu iz Save izviruje neobično kameno lice, djelo kipara Roberta Zdarileka.


Kod Hendrixova mosta u Zagrebu iz Save proviruje kameno lice, javila nam je čitateljica, koja je poslala i fotografiju. Kako je kazala, možda je riječ o skulpturi koju je rijeka nanijela na to mjesto.

Vezani članci Petar Prpić - 2 Detalji potrage za bivšom reality zvijezdom Marijanom Seifert: "Ovo je poprilično opasno mjesto. Veći dio godine ne vidi se prst pred nosom" Policija, ilustracija Tužan kraj velike potrage: Kod Domovinskog mosta u Savi pronađeno tijelo nestalog Roberta Stepanića

Ponukani neobičnim prizorom, istražili smo o čemu je riječ. Kako smo doznali, skulpturu nije ondje nanijela rijeka, već ju je na tome mjestu isklesao zagrebački kipar Robert Zdarilek.

"To je bio kamen od pilota starog mosta koji je prolazio preko Save. Tu sam s tatom išao u ribičiju. Kada su obnavljali ovaj sadašnji jednostavno su ga odbacili. Pošto sam kipar gledao sam kamen i mislio se kako bih od toga nešto napravio. Onda sam naprosto preko ljeta kvrckao taj kamen. Htio sam da bude vezan uz vodu", rekao je Zdarilek.

"Vodana" je, kaže, klesao pune tri godine. "Najbolje izgleda kada je jednu trećinu u vodi. Bilo bi dobro da je stalno u vodi. Nisam očekivao da će privući toliku pažnju. Nisam veliki kipar, slobodni sam umjetnik, imam 27, 28 radova po Europi i uskoro bih trebao ići u mirovinu, ali ovo je nekako najviše zaživjelo. Da sam to stavio u park nitko ne bi primijetio", kazao je Zdarilek za Metropolitan.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju