Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija je do danas uspjela pronaći gotovo cijeli iznos novca koji je opljačkan iz poslovnice Fine u Đurđevcu prije desetak dana, kada je nestalo ukupno 321.700 kuna.


Nakon uhićenja Dražena Dorčeca, koji je osumnjičen za pljačku i dvostruko ubojstvo, u njegovoj je klijeti nedaleko od Kalinovca, u krušnoj peći, pronađeno oko 180.000 kuna s Fininim oznakama.

Vezani članci Slika nije dostupna SKRIVENA KAMERA: Ovako djeca otplaćuju dug roditelja! Slika nije dostupna 'Za 10 tisuća eura uzeo mi je stan'

Osobe kojima je Dorčec nakon krvave pljačke vratio posuđen novac, kako se neslužbeno doznaje, u međuvremenu su se sami počeli javljati Fini i policiji pa su do danas vratili više od 130.000 kuna.

Dok su iz zagrebačkog središta Fine odbili govoriti o dosad pronađenom novcu, u koprivničkoj je policiji potvrđeno da sada imaju gotovo cijeli iznos.

- Nedostaje samo manji iznos. Točno je da su ljudi nakon uhićenja osumnjičenika sami vraćali taj novac, ali o potankostima zasad ne možemo govoriti - napomenuo je danas Robert Vulić, glasnogovornik koprivničke Policijske uprave.

Izvori iz Đurđevca otkrivaju pak kako su dio Finina “krvavog” novca vratili i lokalni kamatari koji su Dorčecu, teškom ovisniku o sportskim kladionicama, posudili novac uz pozamašnu proviziju. No javili su se i Dorčecovi poznanici koji su mu posuđivali po nekoliko tisuća kuna i ne znajući za njegovu bolesnu strast.

Finin su novac, kako se doznaje, vratili baš svi Dorčecovi “vjerovnici”. Nekoliko je tisuća kuna ubojica uspio dva dana nakon pljačke potrošiti u kladionicama, a navodno je gotovo dvije tisuće kuna potrošio i na servis automobila.