Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kalmetin vozač otimao novac 'za Gotovinu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraga koju već nekoliko dana USKOK i kriminalistička policija vode protiv Danijela Miočića, bivšeg vozača ministra Božidara Kalmete, počela je iznositi na svjetlo neočekivane činjenice.

Prateći trag novca, istražitelji su dosad utvrdili da je Miočić, sa suradnicima koji su također pritvoreni zbog reketarenja, metodama iznude i reketa prikupljao priloge za financiranje bijega i skrivanja generala Ante Gotovine, piše Večernji list.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Proširuje se istraga u slučaju "Kalmetin vozač" Slika nije dostupna USKOK u Kalmetinom ministarstvu

Dok bi na zadarskom području velik dio građana pohvalno gledao na prikupljanje novca za pomoć Gotovini, zasigurno im se neće svidjeti Miočićeva tajna, a to je da je zbog Gotovine reketario i da je dio novca prikupljenoga za generala, proslijedio na svoj račun i račune svojih pritvorenih suradnika.

Izvori bliski USKOK-u i policiji ustvrdili su da je velik dio tog novca usmjeren u kupnju nekretnina i privatni posao uhićene skupine. Neslužbeno se doznaje da Miočić i njegovi suradnici o tomu još nisu počeli pričati istražiteljima, ali nije isključeno da pritisnuti činjenicama utvrđenima bez njihove pomoći, i oni odluče progovoriti o pozadini kriminalnih radnji zbog kojih su završili iza rešetaka.

Željko Dilber, prijatelj generala Gotovine, koji zadnjih godina i skrbi o njegovoj obitelji, odlučno opovrgava bilo kakvu mogućnost da je Danijel Miočić sudjelovao u financiranju obrane generala. 

“Nitko, a pogotovo ne gospodin Miočić i njegovi suradnici, nije imao ovlast ili punomoć za prikupljanje novca za pomoć generalu Gotovini, a kamoli za 'reketarenje’. Od spomenute gospode, general ili njegova obitelj nikada nisu dobil nijednu lipu”, kaže Dilber. 

“Sva pomoć koja je došla za generala, od prvoga dana, ako ja za nju nisam znao, nije ni stigla na pravu adresu”, objašnjava.

“Pozivam sve koji su doživjeli neugodnosti i bili 'reketareni’, navodno zbog pomoći generalu Gotovini, da te slučajeve odmah prijave USKOK-u, a odvjetničkom timu na znanje”, poručuje Dilber.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene