Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zahlađenje i snijeg

Pripremite se - Stiže promjena vremena!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za vikend nam dolazi promjena vremena; zahlađenje i snijeg.

Posvuda će biti hladnije pa se valja toplo odjenuti i očekivati teškoće u prometu, najavljuje meterolog Nove TV Milan Sijerković.

Vrijeme
će se početi mijenjati već u petak, pod utjecajem sredozemne ciklone i pritjecanja hladnijeg zraka sa sjevera. Uglavnom će padati kiša, najjača u Dalmaciji, a u gorju će sniježiti.

U središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji cijeli će petak biti oblačan i maglovit s kišom, a u gorju susnježicom i snijegom. Uz sjeverac i sjeveroistočnjak bit će hladnije nego danas. U Zagrebu će ujutro temperatura iznositi 4, a popodne 6 Celzijevih stupnjeva.

Stižu kiša i snijeg! Izdano žuto upozorenje

Pročitajte i ovo Saharski pijesak iznad Varaždina, ilustracija Ljeto je uranilo Temperature do 30 stupnjeva, a onda nagla promjena: Danas nam stiže saharski pijesak, objavljeno upozorenje za neke građane Snježna oluja, ilustracija Snijeg, vijavice i obilna kiša DHMZ objavio detaljnu prognozu uoči dramatične promjene vremena: Još sutra stabilno, a onda slijedi prava vremenska sapunica

I dok će se tijekom petka uglavnom zabijeliti u Gorskom kotaru, Lici i istarskom gorju, tijekom vikenda snijeg bi mogao padati i u nizinama, posebice u Slavoniji. U gorju bi pak snijeg mogao biti obilan. Zahladnjet će i biti dosta vjetrovito.

Zagreb očekuju temperature tek stupanj-dva iznad nule.  Početkom sljedećeg tjedna na kopnu će biti i mraza.

Na Jadranu će isto zahladnjeti zbog jake bure, koja će se najdulje zadržati na sjevernom dijelu Jadrana, gdje će biti i hladnije nego drugdje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene