Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Pogoršanje kako došlo, tako otišlo: Pogledajte što nas očekuje nakon vikenda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je na Zavižanu pao snijeg, prava zima je još srećom daleko.

Fronta hladnog zraka i sredozemna ciklona premještaju se istočnije od Hrvatske, a nama se nameće svojim utjecajem odvojak anticiklone. Pogoršanje vremena: kako došlo, tako otišlo!

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Ilustracija Vremenska prognoza Meteorolog Ivan Čačić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje početkom Velikog tjedna

Upravo na današnji dan godine 1936. u Zagrebu je pao dosad najraniji prvi jesenski snijeg.

Subotnje jutro

U subotu ujutro vrijeme se proljepšalo i u mnogim krajevima bar se djelomice razvedrilo. U središnjoj i gorskoj Hrvatskoj ujutro je ponegdje biti magle, a u Lici mjestimice i mraza.

Više oblaka zadržat će se u istočnoj Slavoniji i na dubrovačkom području, gdje može pasti i pljusak. U obalnom dijelu Jadrana puhat će umjerena bura, koja će podno Velebita biti jaka.

Središnja Hrvatska

U Zagrebu i drugdje u središnjoj Hrvatskoj dan će biti pretežno sunčano s povećanom naoblakom popodne. Puhat će umjeren sjeverac, a najviša popodnevna temperatura prosječnih petnaestak stupnjeva.

Slavonija

U Slavoniji, Baranji i Srijemu u nedjelju djelomice sunčano i samo mjestimice u gorju nevažna kišica ili pljusak. Uz sjeverne vjetrove bit će prilično vjetrovito, a s obzirom na popodnevnih manje od 15 stupnjeva godit će toplija odjeća.

Sjeverni Jadran

U Istri i na Kvarneru nakon obilne kiše u petak, subota će biti bez kiše i zamalo bez oblaka. Uz popodnevnu temperaturu malo nižu od 20 stupnjeva neće biti pretoplo, a osjetu svježine pridonijet će i sjeverni vjetrovi, pri čemu će u velebitskom podgorju biti jake bure. U Gorskom kotaru i Lici djelomice sunčano, umjereno vjetrovito i prohladno.

Dalmacija

U Dalmaciji će biti pretežno sunčano, ali uz sjeverac prilično vjetrovito i razmjerno svježe. Tko se hoće ugrijati, neka zna da je more toplije od zraka. Na krajnjem jugu oblačnije, možda uz pljuščić i grmljavinu.

Na makarskom primorju snažna bura, na Svetom Juri pao snijeg

Zbog vrlo snažne bure koja puše na Makarskom primorju, te nepovoljnih prilika u Bračkom kanalu, od 6 sati u prekidu je trajektni promet na liniji Sumartin – Makarska, na Biokovu je noćas pao prvi snijeg.

Burna na Makarskom primorju puše prosječnom brzinom od 70, a na udare i više od 80 kilometara, doznaje se u subotu od Gradskog centra Osejava u Makarskoj.

Na najvišem biokovskom vrhu Svetom Juri, po informaciji dežurnog tehničara na odašiljaču HRT-a, protekle je noći pao prvi ovogodišnji snijeg. Temperatura se spustila na minus 1,3 Celzijeva stupnja i bila je najniža jutros izmjerena u Hrvatskoj.

Temperature u nedjelju

Najniža jutarnja temperatura zraka u nedjelju će biti od 5 do 9, u gorju malo niža, a na Jadranu od 10 do 14 °C. Najviša dnevna temperatura uglavnom će se kretati između 17 i 22 °C.

Prognoza za tri dana

U kopnenoj Hrvatskoj u nedjelju će biti ugodno vrijeme, prikladno za izlete. U ponedjeljak nestabilnije pa bi mogla padati i kiša, a u utorak ponovno ljepše.

I na Jadranu će nedjelja biti vremenski najljepša. Ponedjeljak i utorak na sjeveru nestabilniji nego na jugu. (Hina/M.S.)

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene