Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Opasna i nedopustiva manipulacija'

Kacin Mesića optužio za populizam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski zastupnik u Europskom parlamentu Jelko Kacin nazvao je populističkim i opasnim izjave hrvatskog predsjednika Stipe Mesića o hrvatsko-slovenskim odnosima što ih je dao za tjednik Nacional.

Populističke izjave da Slovenija želi Hrvatskoj oduzeti nekoliko kilometara kopna i oko 150 četvornih kilometara mora neprimjerena su, opasna i nedopustiva manipulacija hrvatskom i slovenskom javnošću, izjavio je Kacin, a prenijela danas slovenska tiskovna agencija STA.

Pročitajte i ovo Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..." Ilustracija Jači od morfija, jeftiniji od heroina Zombi droga pred vratima Hrvatske, Europa u velikom strahu

Kacin je komentirao i riječi predsjednika Mesića da je slovenski interes otvaranje granice, a ne borba za nekoliko kilometara obale te ocjenu da su neke države u EU ušle radi geopolitičkih razloga, a ne zbog ispunjavanja uvjeta za članstvo, tvrdnjom da je hrvatski predsjednik tumačenjem slovenskih interesa prekoračio svoje ovlasti.

'Hrvatska nevjerodostojnim izjavama svojih predstavnika sama širi sumnje u spremnost na članstvo u EU'

Predsjednik Mesić je u najnovijem izdanju tjednika Nacionala, na upit o članstvu Slovačke, Rumunjske i Bugarske u EU, izjavio kako 'neke od tih država nisu ušle jer su besprijekorno ispunile sve postavljene uvjete, nego radi određenih geopolitičkih razloga'.

Mesić je istodobno predbacio slovenskoj političkoj eliti da vrši pritisak na Hrvatsku zbog hrvatskih ambicija da uđe u EU.

'Zato bi bilo dobro sada nas malo stisnuti i uzeti nam nekoliko kilometara kopna plus oko 150 kvadratnih kilometara akvatorija', rekao je Mesić u razgovoru za Nacional.

Hrvatska 'nevjerodostojnim izjavama svojih predstavnika... sama širi sumnje' u svoju spremnost na članstvo u EU, prenijeli su slovenski mediji Kacinovu izjavu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene