Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slaže se s njim, ali...

Jovanović poručio Glavaševiću da ostane i bori se u SDP-u, a ne da širi "mostovsku demagogiju"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović u utorak je, reagirajući na istupanje Bojana Glavaševića iz stranke, pozvao SDP-ovce da, unatoč "nesposobnom SDP-ovu vodstvu", ne napuštaju ideju socijaldemokracije i stranku radi "nekakve mostovske demagogije".

"Moja poruka i Glavaševiću i svima kojima je stalo do SDP-a i socijaldemokracije je - ostani i bori se u SDP-u, za SDP i za Hrvatsku", poručuje Jovanović u priopćenju nakon što je Bojan Glavašević u ponedjeljak objavio da napušta SDP.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Rijeke pravde Parlamentarni izbori 2024 U SDP-u euforija na spomen mogućeg mandatara - Peđa Grbin poručio: "Ovo nije gotovo!"

U oproštajnom pismu dojučerašnji SDP-ov član Predsjedništva i saborski zastupnik Bojan Glavašević objasnio je da izlazi iz SDP-a koji je napustio svoju političku ideju i koncept, za što najviše krivi predsjednika stranke Davora Bernardića i one koji ga podržavaju.

Jovanović se slaže s Glavaševićevom ocjenom da stranku potresa kriza, koju je izazvalo "nesposobno vodstvo i šaka jada foteljaša i klimavaca okupljena oko Bernardića", te ističe kako stranka nikad nije bila u težoj situaciji u proteklih 28 godina koliko je on član SDP-a.

"Rejting koji tone i nije najveći problem, nego rezignacija koja je zahvatilo članstvo i simpatizere, te spoznaja da ovakav trend vodi u političku beznačajnost. Odlasci iz SDP-a taj trend mogu samo ubrzati", ustvrdio je Jovanović.

No, njegova poruka članovima stranke je da "pravi SDP-ovci neće pobjeći iz SDP-a i prodavati nekakvu mostovsku demagogiju o okupljanju izvan SDP-a".

Za gubitak identiteta i vjerodostojnosti SDP-a Jovanović proziva predsjednika stranke Davora Bernardića, kao i njegove savjetnike Sinišu Jagodića i Davorka Vidovića, Predsjedništvo SDP-a i Glavni odbor, a rješenje problema vidi u hitnim unutarstranačkim izborima.

"To je jedini put, jer kad postoji problem taj problem ne mogu rješavati ljudi koji su problem stvorili", poručuje Jovanović. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene