Željko Jovanović (Foto: Petar Glebov/PIXSELL)
Željko Jovanović (Foto: Petar Glebov/PIXSELL) Foto: Petar Glebov/PIXSELL

SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović u utorak je, reagirajući na istupanje Bojana Glavaševića iz stranke, pozvao SDP-ovce da, unatoč "nesposobnom SDP-ovu vodstvu", ne napuštaju ideju socijaldemokracije i stranku radi "nekakve mostovske demagogije".


"Moja poruka i Glavaševiću i svima kojima je stalo do SDP-a i socijaldemokracije je - ostani i bori se u SDP-u, za SDP i za Hrvatsku", poručuje Jovanović u priopćenju nakon što je Bojan Glavašević u ponedjeljak objavio da napušta SDP.

Vezani članci Zlatko Komadina SDP odgovorio na optužbe da su prepisali svoj stari program: ''Pa i oni su svašta svoga prepisali. Ono što je vrijedilo 2011., vrijedi i sada'' Davor Bernardić Restart koalicija predstavila gospodarski program, Bernardić oštro o Plenkoviću: "Huška institucije na SDP ne bi li prikrio korupciju u HDZ-u"

U oproštajnom pismu dojučerašnji SDP-ov član Predsjedništva i saborski zastupnik Bojan Glavašević objasnio je da izlazi iz SDP-a koji je napustio svoju političku ideju i koncept, za što najviše krivi predsjednika stranke Davora Bernardića i one koji ga podržavaju.

Jovanović se slaže s Glavaševićevom ocjenom da stranku potresa kriza, koju je izazvalo "nesposobno vodstvo i šaka jada foteljaša i klimavaca okupljena oko Bernardića", te ističe kako stranka nikad nije bila u težoj situaciji u proteklih 28 godina koliko je on član SDP-a.

"Rejting koji tone i nije najveći problem, nego rezignacija koja je zahvatilo članstvo i simpatizere, te spoznaja da ovakav trend vodi u političku beznačajnost. Odlasci iz SDP-a taj trend mogu samo ubrzati", ustvrdio je Jovanović.

No, njegova poruka članovima stranke je da "pravi SDP-ovci neće pobjeći iz SDP-a i prodavati nekakvu mostovsku demagogiju o okupljanju izvan SDP-a".

Za gubitak identiteta i vjerodostojnosti SDP-a Jovanović proziva predsjednika stranke Davora Bernardića, kao i njegove savjetnike Sinišu Jagodića i Davorka Vidovića, Predsjedništvo SDP-a i Glavni odbor, a rješenje problema vidi u hitnim unutarstranačkim izborima.

"To je jedini put, jer kad postoji problem taj problem ne mogu rješavati ljudi koji su problem stvorili", poručuje Jovanović. (Hina)