Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispričao se

Jovanović ostaje ministar: 80 zastupnika 'za', samo 24 'protiv'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'U nekim svojim istupima sam možda bio presnažan u riječima i ispričavam se ako sam bilo koga uvrijedio. Možda ću paziti da budem blaži u izričaju', rekao je Jovanović.

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Željko Jovanović i dalje ima povjerenje Hrvatskog sabora, odlučili su zastupnici dan nakon burne rasprave koja se pretvorila u međusobna optuživanja vladajućih i HDZ-a za sve probleme u državi.

Pročitajte i ovo Dalija Orešković, saborska zastupnica i bivša šefica POSI Lijeva koalicija Orešković otkrila s kim bi radije sjela za stol, DP-u poručila: "Svatko tko kaže HDZ-u Guten Tag, sam sebi je rekao Auf Wiedersen" Peđa Grbin predstavio listu za eu izbore Grbin o Plenkoviću: "Onaj koji je do jučer tvrdio da ga ne zanima ništa osim Hrvatske danas razmišlja o bijegu"

>> Jovanović: Žao mi je ako sam nekoga uvrijedio, bit ću blaži u izričaju

Izglasavanje nepovjerenja Jovanoviću su, podsjetimo, tražila 33 zastupnika HDZ-a, a danas tijekom glasanja u tom su im se stavu pridružili i zastupnici HDSSB-a.Tako su za izglasavanje nepovjerenja ruku digla 24 zastupnika HDZ-a i HDSSB-a, šest zastupnika Hrvatskih laburista ostalo je suzdržano dok je 80 preostalih zastupnika bilo protiv smjene ministra.

Inače, HDZ je smjenu ministra tražio jer smatra da nije primjerena osoba za obnašanje te dužnosti, što zbog njegova rada, što zbog javnih istupa u kojima je nerijetko vrijeđao zastupnike, ali i druge dužnosnike.Sam Jovanović se nakon žustre rasprave u Saboru ipak ispričao za sve što je rekao.

"U nekim svojim istupima sam možda bio presnažan u riječima i ispričavam se ako sam bilo koga uvrijedio. Možda ću paziti da budem blaži u izričaju, ali nikada neću prešutjeti nerad, nezakonitosti, neodgovornost, korupciju i kriminal", rekao je Željko Jovanović. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene