Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utakmica u Srbiji

Jovanović: 'Ne moram nikome dokazivati svoje domoljublje!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović izjavio je danas novinarima u povodu zahtjeva Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara da preda ostavku jer nije napustio stadion u Beogradu na utakmici Srbija-Hrvatska nakon što je zapaljena hrvatska zastava kako neće dati ostavku i da svoje domoljublje nikom ne mora dokazivati.

'Proveo sam kao hrvatski branitelj više od godinu dana na prvoj crti bojišnice', rekao je ministar tijekom boravka u Rijeci.

Istaknuo je kako u Beogradu nije vidio zapaljenu zastavu zbog položaja lože u kojoj je sjedio. 'Nisu vidjeli ni drugi. Sa mnom je bio predsjednik Hrvatskoga nogometnog saveza Davor Šuker, koji bi me vjerojatno upozorio da je to vidio', dodao je.

Potvrdio je da je razgovarao s ministrom sporta Republike Srbije Vanjom Udovičićem i izrazio mu žaljenje zbog nemilih scena na stadionu, to jest neprimjerenog skandiranja i zviždanja na hrvatsku himnu. Jovanović je rekao kako se Udovičić složio s njim da to nije sportsko ponašanje.

Pročitajte i ovo Nakon nereda na Poljudu privedeni navijači - 3 Nakon derbija Epilog nereda u Splitu: Uhićeno 16 navijača, među njima i maloljetnici Navijači Hajduka probili ogradu i upali na teren Dnevnik Nove TV pita Smatrate li da su postojeće kazne za huligane dovoljne? Ovako ste glasali u Dnevniku Nove TV

>> 'Nedopustivo je Jovanovićevo toleriranje ispada srpskih navijača'

'Odmah nakon utakmice dao sam izjave za beogradske i hrvatske medije, gdje sam ponovio zgražanje ponašanjem dijela navijača na stadionu, i smatram da sam time kao ministar učinio sve što je bilo potrebno', rekao je Jovanović.

Ministar je danas na riječkome Korzu otvorio sportsku manifestaciju organiziranu u povodu Hrvatskog olimpijskog dana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene