Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije zadovoljan

Jovanović: Mala izlaznost na izbore za predsjednika sramota za sve nas u SDP-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović u utorak je iz Rijeke poručio kako je niska izlaznost SDP-ova članstva na subotnji prvi krug izbora za predsjednika stranke "sramota za sve nas u SDP-u", najavivši da će u drugom krugu za predsjednika podržati Ranka Ostojića.

Jovanović je na konferenciji za novinare rekao da su Ostojićevo iskustvo, znanje i staž u stranci te politička strast jamstvo da će SDP i socijaldemokracija opet pobjeđivati u Hrvatskoj.

Političko kameleonstvo ne doprinosi nikome

Pročitajte i ovo Tonino Picula SDP-ova eurouzdanica Picula ne skriva nezadovoljstvo: ''SDP se previše izložio i preuzeo sav rizik Milanovićevih političkih ambicija'' Mišel Jakšić, saborski zastupnik Za Dnevnik Nove TV Mišel Jakšić otkrio tko će biti nositelji lista SDP-a: "Imamo jedan sjajan spoj. Ima nezadovoljnih, ali su u manjini"

Novinari su ga pitali kako komentira to što su neki SDP-ovci, iako su u prvom krugu podupirali druge kandidate, najavili da će u drugom krugu glasovati za Davora Bernardića, kao što je to među ostalima učinio Siniša Hajdaš Dončić. Jovanović je odgovorio da ta njegova podrška Bernardiću ne znači ništa, jer je Hajdaš Dončić samo jedan od članova SDP-a. "Političko kameleonstvo ne doprinosi nikome", kazao je.

Upitan kako ocjenjuje svoj odnos s Bernardićem, kojega veći dio javnosti zbog 46 posto osvojenih glasova SDP-ovaca u prvom izbornom krugu već vidi kao novog predsjednika SDP-a, odgovorio je kako poštuje sve one koji na poštenim izborima dobiju podršku većine. "Ja sam u SDP-u dulje i od Bernardića i Ostojića, stranački sam veteran i ne vezujem svoju političku karijeru uz ljude, nego uz zalaganje za socijaldemokraciju", istaknuo je.

Porezna reforma pogoduje bogatima

Za Vladinu poreznu reformu rekao je da pogoduje bogatima, kapitalu i bankama, da je nedorečena jer nema rješenja za kompenzaciju jedinicama lokalne samouprave nedostajućeg iznosa od umanjenog poreza na dohodak, čime se, tvrdi, dodatno jača centralizacija zemlje.

"Porezna reforma je zanemarila sve hrvatske strateške dokumente, poput strategije razvoja znanosti i obrazovanja, turizma i industrije", kazao je Jovanović i ustvrdio kako je bilo nužno povećati minimalnu plaću, jer da na ovaj način 900.000 građana neće ni osjetiti učinke porezne reforme, a među njima je, naglasio je, većina glasača HDZ-a. "Evo što su dobili nakon izbora", poručio je Jovanović.

Suludim je ocijenio trošak reforme prebaciti na sektor turizma i ugostiteljstva, jer se time, ocijenio je, ugrožava najvredniji gospodarski sektor u Hrvatskoj. Ponovio je kako "ukidanje poreznog Uskoka slabi neovisnu kontrola nad poreznim prijevarama, vraćanje je dugova financijerima HDZ-ovih predizbornih kampanja,". "Tako će lakše Dinamo ponovno postati prvak", rekao je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene