Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik i sindikati

Josipović za podupiranje značaja kolektivnog ugovora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović i čelnici sindikalnih središnjica na današnjem su sastanku podržali očuvanje prava radnika u vrijeme reformi kroz pregovore s Vladom i nalaženje zakonodavnih rješenja koja će podupirati značaj kolektivnih ugovora, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.

Josipović je danas primio predsjednike sindikalnih središnjica Vilima Ribića, Ozrena Matijaševića, Damira Jakuša i Krešimira Severa kako bi razgovarali o Vladinom prijedlogu izmjena Zakona o radu (ZOR) kojem se sindikati oštro protive tvrdeći da bi se time uništio sustav kolektivnih ugovora. U razgovoru predsjednika Josipovića sa sindikalnim čelnicima iskazana je zajednička briga za prava radnika, posebice za vrijeme gospodarske krize te potreba stalne brige za standard zaposlenih, ali je isto tako prepoznata potreba gospodarskih reformi, kaže se u zajedničkom priopćenju. 'Predsjednik Republike i predstavnici sindikata izrazili su podršku očuvanju prava radnika u vrijeme reformi kroz pregovore s Vladom i socijalnim partnerima te za nalaženjem zakonodavnih rješenja koja će podupirati značaj kolektivnih ugovora kao važnih mehanizama uređenja radnih odnosa', stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Isplate regresa Sindikati: Neka nas premijerka prestane silovati Slika nije dostupna Kraj pregovora Otkrivamo: Vlada otkazuje kolektivni ugovor!

>> 'Idemo u Banske dvore, ali ne odustajemo ni od čega'

Važnost slobode sindikalnog organiziranja

Tijekom susreta istaknuta je važnost pune slobode sindikalnog organiziranja, ne samo u javnom nego i privatnom sektoru te podrška zakonodavnim rješenjima koja će biti u funkciji uredne isplate plaća radnicima te plaćanja doprinosa. Josipović i sindikalni čelnici izrazili su nadu da će nastavak pregovora između sindikata i Vlade dovesti do rješenja koja će zadovoljiti potrebe reformi, ali i očuvati zadovoljavajuću razinu radničkih prava, kaže se u priopćenju. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene