Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sindikati kod Josipovića

'Idemo u Banske dvore, ali ne odustajemo ni od čega'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik se sastao sa čelnicima sindikalnih središnjica.

Kako se doznaje, Ivo Josipović i sindikalni čelnici razgovarali su o najavljenim izmjenama Zakona o radu (ZOR), no nakon sastanka nije bilo nikakvih izjava već je dogovorena objava zajedničkog priopćenja.Sindikalni čelnici nakon sastanka na Pantovčaku nisu željeli komentirati susret s Predsjednikom već su samo naznačili da su zadovoljni razgovorom. No, zato su komentirali sutrašnji sastanak s premijerkom Jadrankom Kosor u Banskim dvorima istaknuvši kako su premijerkin poziv na razgovor prihvatili 'kako im se ne bi lijepile etikete da su nerazumni'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kazna prije zločina Zbog drakonskog zakona ljude će moći uhititi i prije nego što počine zločin: "Rezultat bi bio orvelovska noćna mora" Zlata Hrvoj Šipek i Ivan Turudić tijekom Turudićeve prisege pred Saborom Osvrnula se i na Turudića Hrvoj Šipek: "Turudić do stupanja na dužnost nema nikakve ovlasti"

>> Kosor: Ne želim da moramo misliti imamo li za plaće

Vjerujemo da ćemo sutra voditi pregovarački sastanak, a naš je cilj da se sporni i štetni prijedlog izmjena ZOR-a povuče, izjavio je novinarima predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević. Na sutrašnjem sastanku u Banskim dvorima trebalo bi pokušati naći rješenje koje odgovara objema stranama, ocijenio je predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić dodavši kako vjeruje da je to moguće.

U slučaju da Vlada ostane pri 'tvrdom' stajalištu i odluči ići u najavljene izmjene ZOR-a, Ribić je za zaoštravanje sindikalne politike u smjeru organiziranja općeg štrajka. Javnost i sindikalno članstvo ne trebaju biti zbunjeni sutrašnjim sastankom s premijerkom Kosor, rekao je predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever jer sindikati ostaju pri odluci o referendumu i drugim oblicima borbe protiv izmjena ZOR-a. Ne odustaje se od prikupljanja potpisa za referendum i priprema za Svesindikalni sabor, sve radnje idu dalje, kazao je Sever. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene