Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je za vrijeme posjeta Klinici za ortopediju KBC-a Zagreb kako prostora za uštede u zdravstvu ima, ali da ne smiju biti na štetu zdravlja i života građana.


Josipović je dodao da mjere za uštede u zdravstvu, koje će danas predstaviti premijerka Jadranka Kosor i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović, mora najprije proučiti. Po njegovim riječima, važno je da se uštedama ne pogorša usluga koju dobivaju građani.

Vezani članci Vili Beroš - 4 Beroš uputio otvoreno pismo zdravstvenim djelatnicima, određen datum od kada će na posao dolaziti uz COVID potvrdu Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore, i Martina Bolšec Oblak Luetić reagirao na Plenkovićevu izjavu o cijepljenju: "Čudi me to." Otkrio i kad očekuje vrhunac četvrtog vala

Predsjednik Josipović je obišao dvojicu dječaka koji se liječe u Klinici za ortopediju Šalata KBC-a Zagreb. Jednom od njih, osmogodišnjem Albertu Kerimu, zbog raka kostiju protezom je zamijenjena gotovo cijela bedrena kost, što je prvi takav zahvat u Hrvatskoj.

Ta operacija je novost u hrvatskoj kirurgiji i malim pacijentima omogućiti da sutra, koliko je to moguće, normalno žive, rekao je Josipović. Obavljanjem te operacije u Hrvatskoj ne mora se više ići u inozemstvo, što malim pacijentima olakšava da u domaćem okružju započnu opravak, istaknuo je. (Hina)