Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak s čelnicima

Josipović u Hvaru: Poteškoće otočana prometna povezanost i zdravstvena zaštita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović u Hvaru se sastao s čelnicima grada i razgovarao o poteškoćama otočana, među kojima su najvažnije prometna povezanost i kvalitetna zdravstvena zaštita.

'U razgovoru su mi domaćini rekli da je prometna povezanost jedan od važnijih problema Hvara, ali isto tako i zdravstvena zaštita', izjavio je Josipović novinarima nakon sastanka.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Splitu - 7 prometna nesreća Dvije osobe ozlijeđene: Udario pješaka pa završio na krovu Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta"

Dodao je kako je rješavanje tih poteškoća zadaća ne samo lokalne (hvarske) vlasti, nego i županijske i državne vlasti.

Josipović je napomenuo kako je svoj današnji boravak u Splitu, gdje se pridružio procesiji u povodu blagdana sv. Dujma, iskoristio za posjet Hvaru, a zatim i Visu da i osobno iskusi kako je to putovati s kopna na otoke i natrag.

Hvar: Želi uložiti 270 milijuna eura, a početak gradnje čeka 7 godina!

Dodao je kako posjetom Hvaru želi nadoknaditi jedan ranije dogovoreni posjet tom gradu, ali koji je bio odgođen zbog nevremena. Hvarski gradonačelnik Rino Budrović je istaknuo kako je zadovoljan današnjim razgovorom s predsjednikom Josipovićem, te da je razgovor bio ugodan.

'Naš dio posla je vezan uz institucije županijske vlasti i Vlade RH, a, naravno, predsjednik uvijek može pomoći', dodao je Budrović.

Tijekom boravka u Hvaru predsjednik Josipović će u poslijepodnevnim satima posjetiti nekadašnje mletačko brodogradilište Arsenal, Hvarsko kazalište, Katedralu i riznicu, samostan benediktinki i Muzej hrvatske baštine.

Nakon toga predsjednik Josipović otputovat će na Vis gdje će sudjelovati na obilježavanju 70. obljetnice obnove splitskog nogometnog kluba Hajduk. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene