Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik republike koji se našao u petak u Karlovcu na svečanosti u povodu Dana zaštite potrošača, komentirao je napise da se srbijanski zastupnici u Haagu koriste stajalištem njegova savjetnika o Tuđmanu 'kao separatističkom nacionalistu'.


Predsjednik Republike Ivo Josipović rekao je da protutužba Srbije protiv Hrvatske za genocid u Oluji u kolovozu 1995. neće uspjeti.

Vezani članci Koronavirus, Srbija Loše vijesti iz susjedne zemlje: Srbija na rubu psihološke granice od 8000 žrtava korone Aleksandar Vučić Provokacija zastupnika Vučićeve stranke: ''Pozdrav s Dinare. Srpska zastava se danas vijorila na najvećoj srpskoj planini''

Na upit novinara da komentira napise da se srbijanski zastupnici Međunarodnom sudu pravde (ICJ) u Haagu koriste stajalištem njegova savjetnika o Tuđmanu 'kao separatističkom nacionalistu', predsjednik Josipović je rekao: 'Hvala lijepa, znamo da ta tužba neće uspjeti, a što koriste, to je njihova stvar, od toga nema puno koristi.'

Predstavnici Srbije nastavljaju obrazlagati svoju protutužbu za genocid

Predsjednik Josipović bio je u petak u Karlovcu na svečanosti u povodu Dana zaštite potrošača, a sastao se i sa županom Ivom Vučićem i gradonačelnikom Damirom Jelićem, koji su ga izvijestili o milijunskim štetama od leda i poplava u veljači.

'Činjenica je da se klima mijenja i da je ugroza od poplava i ekstremnih uvjeta sve veća, i bit će veća', rekao je i zauzeo se za to da se 'završe poslovi na izgradnji sustava obrane od poplava, poput nasipa i odvodnih kanala'.

Srbija obrazlaže protutužbu protiv Hrvatske za genocid

Istaknuo je kako mu je drago bilo čuti da je broj nezaposlenih u Karlovcu pao, za razliku od drugih djelova domovine, te da je stanje s tim u vezi bolje od prosjeka u Republici. Predsjednik Josipović na kraju je ocijenio kako i tu i drugdje 'možemo i hoćemo bolje'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook