Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povodom 5. kolovoza

Josipović promaknuo 116 pripadnika Oružanih snaga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom 5. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Ivo Josipović donio je na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, na prijedlog ministra obrane, odluke o dodjeli čina i redovnom promaknuću za 116 pripadnica i pripadnika Oružanih snaga.

Pukovnici Dražen Batrnek, Marijan Kretić, Dušan Ljucović, Vinko Marinović, Marinko Ogorec, Ivan Pervan, Jure Zadro i Željko Živanović redovito su promaknuti u čin brigadira, priopćeno je iz Ureda Predsjednika RH. Redovito su promaknute tri bojnice u čin pukovnice, 10 bojnika u čin pukovnika, jedna satnica u čin bojnice, 15 satnika u čin bojnika, tri natporučnice u čin satnice, 35 natporučnika u čin satnika, devet poručnica u čin natporučnice i 30 poručnika u čin natporučnika. Dodijeljena su i dva čina poručnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 23. obljetnica Oružanih snaga Josipović: 'Oružane snage djeluju za sigurnost države i pridonose miru u svijetu' Slika nije dostupna Sudjelovao u 'Zelenoj čistki' Josipović: 'Pomažem da nam okoliš bude zdraviji i bolji'

Pohvalilo 12 pripadnika

Predsjednik RH također je odlikovao i pohvalio 12 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske. Redom bana Jelačića odlikovan je brigadir Martin Starčević, Redom hrvatskog trolista odlikovani su pukovnci Milenko Jelić i Radoslav Ravlić, satnik Robert Polak i natporučnik Dražen Šetit, a Redom Hrvatskog pletera brigadir Ivan Zelić, pukovnik Dragan Baturina, bojnik Alojz Kovaček te satnici Petar Kampić, Vencel Knezović i Ivan Šostarec.

Pohvalom predsjednika Republike Hrvatske i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga, a za ostvarene natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća, pohvaljen je pukovnik Željko Šimić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene