Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Boravili u Sukošanu

Josipović primio iračku djecu na ljetovanju u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primio je u subotu skupinu pedesetero iračke djece s pratiteljima koja boravi na ljetovanju u Hrvatskoj u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova (MVEP) od 20. lipnja do 1. srpnja.

Riječ je o djeci u dobi od 9 do 14 godina, čije su obitelji pogođene ratom, a koja su došla u Hrvatsku u sklopu projekta "Iračka djeca u Hrvatskoj". Djeca su boravila osam dana u odmaralištu Hrvatske pošte u Sukošanu i po njihovim riječima jako im se svidjelo. Neka od njih prvi put su vidjela more i učila plivati.

Muhamed (14), dijete bez roditelja iz Bagdada, prvi put je vidio more.  Dvanaestgodišnja Aja upoznala je puno djece u Hrvatskoj i stekla nove prijatelje, a zavoljela je i plivanje. Jako joj se svidjelo i u Zoološkom vrtu.

Djvojčica iz Basre, 14-godišnja Bejar nije prije ništa znala o Hrvatskoj, a sada jedva čeka da prijateljima u Iraku ispriča o svemu, a najviše o plivanju i hrvatskim riječima koje je naučila.

Drugu godinu zaredom provodi se projekt "Iračka djeca u Hrvatskoj" čime se daje snažan doprinos unaprijeđenju suradnje Hrvatske i Iraka te razvoju prijateljskih odnosa dvaju naroda.

Projektom se promiče vjerska tolerancija i međukulturalni dijalog s obzirom da su u skupini djece i muslimani i kršćani koji će imati susrete i s hrvatskom djecom. (Hina)

Pročitajte i ovo Karinsko more Zaštita i turizam Najmanje more na svijetu: Građani i struka ne vide prepreke da Karinsko more oduzme titulu Mramornome Slika nije dostupna NEVJEROJATNO Na Visu se iznajmljuje vila čija terasa završava - u moru: Nude i privatnu plažu s mogućnosti veza za dvije jahte

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene