Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Ivo Josipović nije dugo čekao da odgovori premijerki Jadranki Kosor na njezine prozivke.


'Nekoga je uhvatila predizborna nervoza, premijerku su očito krivo brifirali', odgovorio je predsjednik Josipović premijerki Kosor na njezine jučerašnje prozivke na rastrošnost.

Vezani članci Slika nije dostupna Josipović katastrofičar: 'Prijete nam depresija i destabilizacija' Slika nije dostupna 'Hrvatska je nastala krvlju hrvatskog naroda'

Kosor je, podsjećamo, poručila predsjedniku Josipoviću kako treba smanjiti rashode ureda predsjednika na što je Josipović rekao kako nije potrošio ni lipe više od predviđenog. 'Proračun Ureda predsjednika realno nije povećan ni jednu kunu. Povećan je za 9,7 posto, dakle ne za 37 posto i to samo zato što je vlada odlučila preraspodijeliti neke troškove, konkretno korištenje državnog aviona, s jedne, nazovimo je centralne kase, na svakog korisnika, pa i na Ured predsjednika. I onda je vlada vrlo korektno za taj iznos povećala i proračun Ureda predsjednika', kazao je Josipović.

>> 'Građani će na izborima procijeniti ima li Vlada znanja i volje'

Na premijerkinu opasku da, ako ima nešto za reći dođe u Banske dvore pa to i kaže, Josipović je odgovorio kako se nikada nije suzdržavao te kako je uvijek rekao ono što je imao za reći.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju