Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović u Fažani je rekao kako vjeruje da će ocjena suradnje Hrvatske s međunarodnim kaznenim sudom biti bolja nego je bila.


'Po svemu onomu što ja znam vlada je učinila sve da se utvrdi sudbina dokumenata i da se pronađu. Ako tužitelj smatra da se može to još učiniti, to ćemo vrlo rado učiniti. Mislim da će Hrvatska i dalje raditi na otkrivanju tih dokumenata i njihove sudbine', naglasio je Josipović dodavši kako je Hrvatska do sada učinila jako puno.

Vezani članci Drago Prgomet (Foto: Dnevnik.hr) Prgomet o suradnji HDZ-a i Milana Bandića: "Grad je već krenuo u u provedbu projekata za koje je od EU-a dobio milijardu kuna" Stota obljetnica smrti brijunskog vizionara Paula Kupelwiesera (Foto: NP Brijuni) - 2 Od močvare stvorio ljetovalište: Na 126. godišnjicu Kupelwieserova dolaska na Brijune posađeno stablo murve

Na novinarski upit hoće li se nakon regionalne konferencije državnih odvjetnika na Brijunima znati nešto više o otvaranju poglavlja o pravosuđu, Josipović je kazao da je to pitanje zapravo stvar članica Europske unije te pregovora Hrvatske sa svakom pojedinom zemljom.

>> Brammertz: Svoju ću ocjenu dati nakon susreta s Kosor

'Suradnja državnih odvjetništava Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH počela je vrlo ozbiljno, ima jako dobrih rezultata i mislim da su svi faktori do sada već pohvalili tu suradnju', zaključio je predsjednik Josipović komentirajući, na novinarski upit, izjavu glavnog tužitelja Međunarodnoga kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Sergea Brammertza kako je 'u ovom trenutku najvažnije jačati suradnju između državnih odvjetništava Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH s haaškim tribunalom, i između tih odvjetništava'.

Hrvatski će predsjednik u četvrtak ujutro sudjelovati u radu 4. regionalne konferencije državnih odvjetnika o procesuiranju ratnih zločina, koju organizira hrvatsko državno odvjetništvo. (Hina)