Na otvaranju novoga proizvodnog pogona obrta 'Josip Pleško' u nedjelju je u Zaboku sudjelovao predsjednik Republike Ivo Josipović koji je tom prigodom istaknuo kako je 'uspjeh u Hrvatskoj moguć'.


'Ovakvi dani su nešto što svi željno i radosno očekujemo. Dani kada se pokazuju da je uspjeh u Hrvatskoj moguć, dani kada se otvaraju nova radna mjesta i kada s optimizmom možemo pogledati u budućnost i reći da će biti bolje. Iza ovog projekta su velik napor gospodina Pleška i obitelji, ali i pomoć lokalne zajednice te minstarstava i Vlade. To je pravi put i dobar temelj za kvalitetnije i bolje gospodarstvo te sigurniju budućnost nas i naše djece', rekao je Ivo Josipović.

Vezani članci Gordan Maras (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Zbog Marasovih slogana u Saboru SDP kažnjen s 86 tisuća kuna Zoran Milanović (Foto: Borna Filic/PIXSELL) Milanović: "Saucha nije moja instalacija, osjećam se odgovornim za prelazak Varge"

'Ovdje u Zagorju je dobra priča, rast zaposlenosti, pad nezaposlenosti, raste izvoz, ali i plasman na domaća tržišta. Svi parametri su pozitivni', ocijenio je Josipović i dodao da primjeri poput obitelji Pleško zaslužuju našu pozornost jer su ne samo njihov uspjeh, nego i poruka da Hrvatska može bolje.

Na otvorenju je bio i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras koji je naglasio da je obrt dobio potpore od države kroz tri programa jer se radi o proizvodnji i izvozu više od 90 posto.

Laburisti dali podršku Josipoviću za drugi mandat

'Bez ideje i ustrajnosti obitelji uspjeh ne bi bio moguć, ali tu država mora pomoći svim onima koji mogu ići naprijed. Ponosan sam na male i srednje poduzetnike koji su generator izvoza ovih zadnjih godina i koji su 8 milijardi kuna više izvezli. Dok se veliko gospodarstvo ne restrukturira, malo gospodarstvo vuče, a takvi kao Pleško su predvodnici malih i srednjih poduzetnika i obrtnika. I 13 novih zaposlenih nešto govori u ovim teškim vremenima', kazao je ministar Maras.

Naglasio je da mnogo toga u Hrvatskoj 'moramo mijenjati i da se mnogo toga radi da se stvari pokrenu na bolje'.

Poduzetnička priča obitelji Pleško duga je 35 godina i danas obuhvaća dva obrta i jedno poduzeće u obradi metala i proizvodnji različitih finalnih proizvoda. Zapošljavaju 90 radnika i 13 naučnika. Od kraja 2012. godine u nove strojeve i proizvodni pogon investirali su 11,4 milijuna kuna te zaposlili 13 novih radnika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook