Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik na sajmu

'Moramo ulagati u navodnjavanje, inače ćemo svi imati problema'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović otvorio je 20. stočni sajam u Budovcu.

Osvrnuo se i na nedavno spašen kreditni rejting Hrvatske, istaknuvši kako je to dobar znak, no isto tako je naglasio kako je pred nama još puno posla.

Pročitajte i ovo Izabrao poljoprivredu - 1 Bolja Hrvatska David Pejić izabrao je poljoprivredu i nije požalio: "U pozadini mog uma uvijek je bila želja da se priključim obiteljskoj misiji" Ilustracija Gorko-slatki podaci Hrvati vole domaće, ali ga nema dovoljno: Pogledajte što ćemo morati uvoziti od voća i povrća

>> Josipović: Potrebna nam je nova Europa koja pripada ljudima koji u njoj žive

Odgovarajuči na naše pitanje hoće li održani kreditni rejting pomoći i konkurentnosti koja je iznimno loša, predsjednik josipović je pohvalio Vladu i rekao kako je to tračak nade.

'Znak je to da se nešto dobro radi', rekao je Josipović. Poljoprivrednike je pozvao na pripremu projekata za dobivanje novca iz EU fondova, jer ulaskom u Uniju, Hrvatskoj se otvara tržište od 500 milijuna ljudi.

Ovogodišnja suša i prošlogodišnje poplave , dokaz su da se s klimom nešto mijenja. Poručio je kako moramo početi ulagati u sustav navodnjavanja, jer će inače poljoprivrednici i cijelo društvo imati problema.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene