Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Video linkom

Josipović i Kotromanović čestitali hrvatskim vojnicima u mirovnim misijama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Ivo Josipović te ministar obrane Ante Kotromanović danas su u Zapovjedno operativnom središtu Glavnog stožera Oružanih snaga RH preko video linka čestitali Novu godinu pripadnicima Oružanih snaga, koji sudjeluju u međunarodnim mirovnim operacijama i misijama u Afganistanu, Kosovu i Siriji.

"Razmijenili smo čestitke, a posebno smo im poželjeli da se sretno vrate te im obećali da ćemo mi u Hrvatskoj učiniti sve što možemo za njihovu sigurnost", rekao je predsjednik Josipović novinarima.

Upitan o tome što očekuje od vlade Zorana Milanovića u ovoj godini Josipović je naglasio kako od svih koji donose odluke u Hrvatskoj očekuje da ozbiljno porade na jačanju investicijske klime, otvaranju novih radnih mjesta, a važno mu je, kazao je, i jačanje socijalnoga partnerstva i društvena pravednost.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenskij i Oleksandr Sirski Teška pozicija Obistinile se crne slutnje: Ukrajinski general potvrdio gubitak važnih položaja Ministar obrane Mario Banožić i Ivana Pezo Moskaljov - 2 Veliki intervju EKSKLUZIVNO Ministar Banožić u Dnevniku Nove TV o stanju u oružanim snagama: ''Otkud vojnicima droga? Ja bih volio to među prvima saznati…''

>> Milanovićeva video poruka : Hvala vam na strpljenju!

"Kad je riječ o vojsci očekujem da se ostvari plan nabave za Oružane snage, da se riješi pitanje zrakoplova i brodova", kazao je Josipović dodavši, međutim, kako su ljudi ipak najvažniji te stoga treba i dalje raditi na kvalitetnoj obuci naših vojnika, dočasnika i časnika.

Ministar obrane Ante Kotromanović se osvrnuo na proteklu godinu koliko je na čelu Ministarstva obrane rekavši kako je zadovoljan te kako je sve što je zacrtano i učinjeno. "Iduća godina - plan obrane, dugoročni plan razvoja Oružanih snaga, remonot helikoptera i zrakoplova, tender za obalni ophodni brod, kupovina novih pušaka, dio je to zadaća za ovu godinu. Radit ćemo dalje na preustroju, organiziaciji i smanjivanju administracije", kazao je ministar Kotormanović, dodavši kako posla ima puno. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene