Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Intervju za slovenski 'Dnevnik'

Josipović: I dalje ću ustrajati na objavi registra branitelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predjsednik je za slovenski 'Dnevnik' rekao kako će ubuduće biti lakše riješiti otvorena pitanja.

Otvorena pitanja vezana uz dug Ljubljanske banke hrvatskim štedišama i nuklearku Krško bit će lakše riješiti nakon što su se hrvatska i slovenska vlada dogovorile o arbitražnom sporazumu za granicu, izjavio je hrvatski predsjednik Ivo Josipović u razgovoru za ljubljanski dnevni list 'Dnevnik'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Prijevremeno glasovanje' Referendum u Sloveniji: Tuđe nećemo - svoje nedamo Slika nije dostupna 'Slovenska oporba mora smiriti loptu' Tuerk: Arbitraža bolja od sporazuma Drnovšek-Račan

>> 'Niti jedna zemlja nije objavila popis ratnih veterana'

 'Nakon dogovora o arbitraži, bez obzira na njezin kasniji ishod, ostaju neka pitanja koja je lakše riješiti, poput duga Ljubljanske banke i nuklearke Krško', rekao je predsjednik Josipović u intervjuu koji je slovenski list objavio u subotu. Govoreći o odnosima među državama u regiji i rješavanju otvorenih pitanja koja postoje među njima, Josipović je istaknuo da te probleme treba riješiti sadašnja generacija političara.

Pritom se posebno osvrnuo na odnose Hrvatske i Srbije te na svoj nedavni neformalni susret sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem u Opatiji.

'I dalje ću ustrajati na objavljivanju registra branitelja'

'Naša je poruka bila da smo spremni razgovarati o svim pitanjima, ma kako teška ona bila, te da je više stvari koje nas povezuju od onih koje nas dijele. O nekim pitanjima možda nikad nećemo postići zajednički jezik, ali to ne smije biti razlog da ne prevladamo razlike kod drugih pitanja', rekao je Josipović.

Na upit o odnosima s vladom i premijerkom Jadrankom Kosor, Josipović je rekao da se prevladavaju teškoće u komuniciranju koje su bile prisutne na početku njegova mandata. Potvrdio je da će i dalje ustrajati na objavljivanju popisa hrvatskih branitelja, te tražiti da se vodi računa o socijalnoj komponenti pri restrukturiranju brodogradilišta i što većoj društvenoj brizi za nezaposlene. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene