Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odnosi Slovenije i Hrvatske produbljuju se na svim područjima, izjavio jeslovenski premijer Borut Pahor nakon susreta s predsjednikom Stjepanom Mesićem u Kopenhagenu.


'Arbitražnim sporazumom riješit će se jedno od najtežih vanjskopolitičkih pitanja za obje države, a naši se odnosi svestrano produbljuju nakon što smo ga potpisali', rekao je Pahor u Kopenhagenu nakon susreta s predsjednikom Mesićem.

'Vrlo smo zadovoljni jer konstatiramo napredak u našim odnosima, te jedno iskreno prijateljstvo', rekao je Pahor, dodajući da je do tih odnosa došlo nakon što su premijerka Jadranka Kosor i on dogovorili i potpisali arbitražni sporazum koji u Sloveniji još treba ratificirati.

Vezani članci Slovenija, koronavirus Naši susjedi nakon zatvaranja imaju pad broja novozaraženih: Jedna skupina ljudi stavljena u prioritet za cijepljenje Slika nije dostupna Slovenskoj oporbi zbog WikiLeaksa sumnjiva arbitraža s Hrvatskom

Arbitražni sporazum rješava važno granično pitanje i otklonio je rezerve u odnosima koje su postojale zbog ranije slovenske blokade hrvatskih pristupnih pregovora i incidenata iz ranijih godina, istaknuo je Pahor slovenskim novinarima koji prate skup u Kopenhagenu, nakon svog susreta s predsjendikom Mesićem. (Hina)