Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pahor o odnosima

'Iskreno prijateljstvo s Hrvatskom nakon arbitražnog sporazuma?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odnosi Slovenije i Hrvatske produbljuju se na svim područjima, izjavio jeslovenski premijer Borut Pahor nakon susreta s predsjednikom Stjepanom Mesićem u Kopenhagenu.

'Arbitražnim sporazumom riješit će se jedno od najtežih vanjskopolitičkih pitanja za obje države, a naši se odnosi svestrano produbljuju nakon što smo ga potpisali', rekao je Pahor u Kopenhagenu nakon susreta s predsjednikom Mesićem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napad na Boruta Pahora Slovenskoj oporbi zbog WikiLeaksa sumnjiva arbitraža s Hrvatskom Slika nije dostupna 'Moguće teško popravljive posljedice' Slovenska vlada protiv inicijative da ustavni sud razmatra zakon o arbitraži

'Vrlo smo zadovoljni jer konstatiramo napredak u našim odnosima, te jedno iskreno prijateljstvo', rekao je Pahor, dodajući da je do tih odnosa došlo nakon što su premijerka Jadranka Kosor i on dogovorili i potpisali arbitražni sporazum koji u Sloveniji još treba ratificirati.

Arbitražni sporazum rješava važno granično pitanje i otklonio je rezerve u odnosima koje su postojale zbog ranije slovenske blokade hrvatskih pristupnih pregovora i incidenata iz ranijih godina, istaknuo je Pahor slovenskim novinarima koji prate skup u Kopenhagenu, nakon svog susreta s predsjendikom Mesićem. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene