Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporazum je na ustavnom sudu

Slovenska vlada: Arbitražni sporazum u skladu s ustavom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenska vlada je odbacila mišljenja da arbitražni sporazum s Hrvatskom nije u skladu sa slovenskim ustavom, objavio je vladin ured za odnose s javnošću.

Slovenske ja vlada razmatrala neka pravna stajališta o arbitražnom sporazumu s Hrvatskom, te odbacila pojedina mišljenja da sporazum nije u skladu s ustavom ili temeljnom ustavnom poveljom iz 1991. godine, navedeno je u priopćenju vladina ureda za odnose s javnošću.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Intervju za slovenski 'Dnevnik' Josipović: I dalje ću ustrajati na objavi registra branitelja Slika nije dostupna Pahor o odnosima 'Iskreno prijateljstvo s Hrvatskom nakon arbitražnog sporazuma?

Arbitražni sporazum nalazi se u postupku analize slovenskog ustavnog suda, od kojega je vlada zatražila da se odredi o njegovoj ustavnosti, nakon čega će se nastaviti postupak njegove ratifikacije.

Neka od mišljenja vanjskih pravnika, što ih je prije izricanja pravorijeka prikupio ustavni sudac-izvjestitelj Drago Petrič, sadrže sumnjunu mijenja li sporazum ustavnu povelju iz 1991. u kojoj se tvrdi da je granica s Hrvatskom identična dotadašnjoj međudržavnoj granici. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene