Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kontroverzni ručak

FOTO Platio Šeksu ručak karticom grada, otkriveno što se jelo i pilo: "Iznesene su laži, sve sam uplatio u proračun"

Josip Šarić
Josip Šarić Foto: Damjan Tadic/Cropix
HDZ-ov Josip Šarić, gradonačelnik Otoka, platio je ručak u zagrebačkom restoranu Purger karticom grada, a dan kasnije taj je novac uplatio u gradski proračun.

Na vidjelo je izašao sporni ručak HDZ-ova Josipa Šarića, gradonačelnika Otoka i Vladimira Šeksa. U zagrebačkom je restoranu Purger gradonačelnik Otoka Josip Šarić karticom grada platio ručak Vladimiru Šeksu.

Domaće krvavice stajale su 19,47 eura, buncek 11,15 eura, tri boce vina graševine Adžić stajalo je 69,60 eura, dvije boce mineralne vode i prirodna voda ukupno su stajale 6,2 eura. Račun je ukupno stajao 129,60 eura. 

Za sve se ovo ne bi znalo da saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto nije optužila Šeksa za prijetnje, a pri tome spomenula kako je tu bio i Josip Šarić, gradonačelnik Otoka. 

Pročitajte i ovo Ilustracija "ne smije se ponoviti" Žena dobila račun za vodu od 15.000 eura pa od šoka završila u bolnici: Objavili što se dogodilo

Šarić se nakon medijskih objava oglasio na Facebooku i sam objavio račune.

"Vezano za medijsku harangu koja je organizirana od strane Domovinskog pokreta i Josipa Dabre, a kojom su iznesene uvrede, laži i optužbe, danas sam izvršio povrat financijskih sredstava u proračun Grada Otoka u iznosu 129,60 eura koliko je iznosio račun za poslovni ručak 6. prosinca 2023. godine u restoranu Purger u Zagrebu.

Unatoč činjenici da je Pravilnikom o korištenju sredstava za reprezentaciju Grada Otoka (Službeni vjesnik Grada Otoka broj 09/2021.) propisano da Gradonačelnik raspolaže predviđenim sredstvima za reprezentaciju Grada te ima pravo na utrošak proračunskih sredstava za ugošćivanje poslovnih partnera. Napominjem da je Vladimir Šeks počasni građanin Otoka te da je u svim našim projektima, od dobivanja samog statusa grada do mnogih drugih, bio podrška na ostvarivanju istih. Protiv Josipa Dabre podnijet ću kaznenu prijavu zbog narušavanja ugleda i kontinuiranog uznemiravanja i napadanja te iznošenja laži u javnost", napisao je Šarić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene