Istraga (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Istraga (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Tijekom prisilnog slijetanja helikoptera na otok Zlarin lakše ozljede zadobili su 59-godišnji Nijemac i njegova 47-godišnja supruga, inače državljanka Ukrajine.


Kako se doznaje iz Policijske uprave šibensko-kninske, na mjestu prisilnog slijetanja helikoptera u srijedu se nastavlja drugi dio očevida, koji uz policijske službenike provodi i istražitelj za zrakoplovne nesreće.

Vezani članci Jedrenjak na kojem su stradali Talijani (Foto: Atlantia Cruising) Ovo je brod Atlantia na kojem se dogodila nesreća talijanskim turistima: Članovi posade su u šoku! Ena Begović (Foto: Screenshot) Prošlo je 19 godina od pogibelji Ene Begović: Vrhunac životne sreće osujetila je strašna tragedija

Na otok Zlarin zbog kvara u utorak oko 11 sati prisilno je sletio helikopter kojim je upravljao kapetan Zoran Matić, vlasnik tvrtke Eudora Let, registrirane u Vodicama. Riječ je o helikopteru tipa Eurocopter Allouette II, koji se može unajmiti za turističke panoramske letove u trajanju od 15 minuta za maksimalno četiri putnika, a polasci su iz Vodica.

Kako su kazali očevici sa Zlarina, prije prisilnog slijetanja vidjeli su kako s helikoptera ispadaju dijelovi, a helikopter je prisilno sletio u uvalu Bučine, nakon čega je po dolasku vatrogasaca i policije vatrogasni ekobrod odveo dvoje ozlijeđenih stranih državljana u Šibenik.

Policija će o uzrocima nesreće izvijestiti po dovršetku očevida. (Hina)