Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sanacija na čekanju

Prizor iz Pazina koji ledi krv u žilama: "Rijeka pobijeli kao mlijeko"

Bijeli mulj se slijeva u rijeku Pazinčicu (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Bijeli mulj se slijeva u rijeku Pazinčicu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Bijeli mulj se slijeva u rijeku Pazinčicu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Bijeli mulj se slijeva u rijeku Pazinčicu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Bijeli mulj se slijeva u rijeku Pazinčicu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Bijeli mulj se slijeva u rijeku Pazinčicu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Bijeli mulj se slijeva u rijeku Pazinčicu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Bijeli mulj se slijeva u rijeku Pazinčicu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Krater nadomak Pazina (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Golem krater koji se u zemlji ovog proljeća otvorio nadomak Pazina još uvijek nije saniran. Svaka jača kiša zbog kratera Pazinčicu oboji u bijelo. Iako nema straha za zdravlje ljudi, prizor je to koji ledi krv u žilama.

Pazinski odvodni tunel urušio se još u travnju. Alternativni vodotok se radi, ali sa svakom jačom kišom bijeli mulj se slijeva u Pazinčicu.

Pročitajte i ovo Muke po vlaku Pokrenuli inicijativu Promjene voznog reda izazvale nezadovoljstvo: Učenici svakodnevno kasne u školu ili dolaze prerano Katarina Jusić Mezga, reporterka Dnevnika Nove TV Intenzivna istraga Policija otkrila tko je muškarac koji je djecu nagovarao da uđu u automobil: "Roditelji kažu da je viđen i na drugim mjestima"

"Rijeka pobijeli kao mlijeko. To nije samo bijeli mulj, nego za sobom povlači i masu nekog drugog otpada", rekao je Goran Jedrejčić iz građanske inicijative Naš potok.

Već se nekoliko puta organiziralo čišćenje, ali otpada je sve više. Plastične vrečice postale su uobičajen prizor.

"To se mora riješiti do kraja. Bez obzira hoće li to biti odmah ili kasnije, kad se preusmjeri vodotok bujice Draseji, tada će se riješavati krater", rekla je stručna suradnica za zaštitu okoliša Zvjezdana Bertetić.

U krateru je pazinska komunalna tvrtka odlagala otpad dok nije primjećeno propadanje.

"Uočeno je propadanje terena iznad kanala u obliku kratera. Upravitelj odlagališta angažirao je ovlaštenu tvrtku, koja je izvršila snimanje zatvorenog kanala, te je utvrđeno da je došlo do urušavanja gornje nosive ploče kanala", stoji u odgovoru Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Vodopravni inspektori Hrvatskim su vodama dali obvezu da u što kraćem roku saniraju urušen tunel.

"Hrvatske vode pravovremeno su intervenirale i pokrenule hitnu izvedbu rješenja evakuacije voda bujice kanalom uz rub doline. Izrađen je geodetski snimak lokacije, projekt sanacije i trenutačno su u tijeku radovi sanacije", stoji u odgovoru Hrvatskih voda.

Za ovu hitnu intervenciju Hrvatske vode osigurale su gotovo dva milijuna kuna, a završetak radova očekuje se krajem prosinca.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene