Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozlijeđena dva radnika

Još prije dva tjedna upozoravali na opasnost: "Bojimo se za sigurnost radnika"

Odron smeća na Jakuševcu - 1
Odron smeća na Jakuševcu - 1 Foto: Damir Krajac / CROPIX
Željka Biloš, povjerenica SSKH-a u Zrinjevcu, tražila je još prije dva tjedna od grada da prestane slati njihove radnike na odlagalište otpada Jakuševec zbog opasnosti od novog odrona.

Zbog straha od novog odrona smeća na Jakuševcu gradu je još prije dva tjedna pisala Željka Biloš, povjerenica u Zrinjevcu Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima. Tražila je tada da više ne upućuju radnike Zrinjevca na odlagalište Prudinec - Jakuševec zbog straha za njihovu sigurnost i zdravlje. 

"S obzirom na trenutačnu situaciju u vezi odrona na zagrebačkom odlagalištu otpada Prudinec - Jakuševec koje se aktiviralo u subotu 11. studenoga i koje je potom postalo ogromno klizište zbog djelomičnog urušavanja na zapadnom dijelu odlagališta, što je iz Zagrebačkog Holdinga i potvrđeno, radnici Zrinjevca zabrinuti su zbog mogućeg upućivanja na čišćenje i sanaciju.

Radnici su inače na tom terenu kosili strojno zelene površine, trimerom kosili oko njih te ručno čistili otpad i do nekoliko puta mjesečno. S obzirom na bojazan radnika za njihovu sigurnost i zdravlje, molimo da radnike do daljnjeg ne upućujete tamo na rad, temeljem članka 54. Kolektivnog ugovora za radnike u trgovačkom društvu Zagrebački holding d.o.o.", pisala je Biloš još 21. studenog.

Na taj joj dopis nitko nije odgovorio, a njezin zahtjev nije uvažen.

Jutros se pokrenulo novo klizište na Jakuševcu u kojem su stradala dva radnika Čistoće. Jedan od njih na mjestu nesreće ostao je bez ruke, dok je drugi samo lakše ozlijeđen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene